Hlavní obsah

U Třince zadrželi muže kvůli vraždě ženy

Právo, Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA
Aktualizováno

Sedmadvacetiletého muže, podezřelého ze zabití o patnáct let starší ženy, zadrželi v neděli frýdecko-místečtí policisté. Mrtvola ženy byla nalezena v bytě podezřelého muže v Dolní Lištné u Třince. Informace o tom, zda byl muž obviněn, nebyly ještě v neděli k dispozici.

Článek

„Na těle ženy byly shledány známky aktivního násilí,“ informoval Právo mluvčí policie Ivan Žurovec. Podle ČTK byla Slovenka brutálně ubodána a ubita. Její nahé tělo nalezla podle posádka sanitky. Tu podle informací agentury možná přivolal sám útočník, který pak z místa utekl.

Policii podle sdělení mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl policii přivolal lékař záchranky. Přivoláni byli k údajnému pádu ženy ze schodů. Záchranářům se nepodařilo ženu oživit. Protože na těle ženy byla patrná četná poranění, lékař pojal podezření na cizí zavinění a předal případ policii.

Podle sousedů byl zadržený nájemník bytu problémový člověk, který byl už v minulosti ve výkonu trestu. "Je možné, že má podíl na smrti této ženy," řekl ČTK Žurovec.

Zatím není jasné, jaký byl mezi oběma aktéry vztah. Podle policie šlo o náhodnou známost, sousedé ale tvrdí, že nějaká žena k němu chodila v poslední době častěji.

„Slyšeli jsme sice v sobotu večer nějaký randál, ale nevěnovali jsme tomu moc velkou pozornost, protože různé problémy a hluk tam byly skoro na denním pořádku,“ řekla novinářům sousedka zadrženého muže.

Reklama

Výběr článků

Načítám