Hlavní obsah

U stanice metra Zličín byl nalezen mrtvý muž, zřejmě umrzl

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od letošního října eviduje pražská záchranná služba již šest úmrtí, která mohou souviset s podchlazením organismu při nízkých teplotách. Poslední takový případ se stal v pátek ráno u stanice metra Zličín.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Muž bez známek života byl objeven po čtvrté hodině ráno na lavičce u vchodu do stanice metra Zličín.

„Po ohledání těla 42letého muže stanovil přivolaný lékař smrt z neznámé příčiny s podezřením na podchlazení organismu a toxický účinek alkoholu,“ řekla k případu mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Od poloviny října se jedná o šestý případ úmrtí z neznámé příčiny, u kterého mohlo být jednou z příčin podchlazení organismu.

Již 27. října zemřel 41letý muž v centru města v ulici V Celnici, téměř o měsíc později byl nalezen 40letý muž v Husarově ulici v Praze 7.

První prosincový den zahynul 35letý muž v Peroutkově ulici v Praze 5, tento čtvrtek zemřeli dva lidé v nízkých teplotách v Praze 8. Pětačtyřicetiletý muž ve Voctářově ulici a o deset let starší muž v Zenklově ulici.

"Konkrétní příčinu úmrtí v těchto případech vždy objasní až nařízená pitva," doplnila Ernestová.

Posádky rychlé zdravotnické pomoci ošetřily v Praze prozatím 15 podchlazených osob. "Podchlazení je stav, kdy teplota organismu poklesne pod úroveň potřebnou pro běžný metabolismus a fungování," uvedla mluvčí záchranářů.

Další mrtvý na severu Moravy

Ve čtvrtek vyjížděli policisté k nálezu mrtvého muže na cestičce lesního porostu mezi Školskou čtvrtí a Jandovým stromořadím ve Frenštátě pod Radhoštěm.

"Policisté a přivolaný lékař nezjistili známky cizího zavinění. Předběžnou příčinou smrti bylo podchlazení. Umrzlý muž byl místním bezdomovcem, který přespával v nedaleké boudě," řekl mluvčí policistů Petr Gřes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám