Hlavní obsah

U Jihlavy našli myslivci pozůstatky lidského těla

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosterní ostatky mužského těla našli v sobotu 23. listopadu dopoledne myslivci během honu v místní části Jihlavy – na Pančavě, v blízkosti rybníka. Informovala o tom policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Ostatky ohledal koroner. Pro stanovení pravděpodobné příčiny a doby úmrtí, stejně jako pro určení totožnosti mrtvého, byla nařízena soudní pitva. Kdy se otazníky kolem šokujícího nálezu podaří zjistit, je podle mluvčí těžké odhadnout.

„Jsou to dvě věci. Jednou je stanovení toho, jak a kdy onen člověk zemřel, druhá je přijít na to, kdo to je,“ vysvětlila Dana Čírtková, že tyto úkoly spadají do různých odborností.

V bratislavském přístavu, kde zavraždili učitelku, našla policie erotickou pomůcku

Zahraniční

S tím prvním pomůže kriminalistům Ústav soudního lékařství, a trvat to bude řádově dny: protože ostatky ležely na místě delší dobu, nebezpečí z prodlení už není takříkajíc ve hře.

Ztotožněním se pak vyšetřovatelé zabývají ve spolupráci s Kriminalistickým ústavem, a tento úkol může trvat mnohem déle. „Základem je popis nálezu, další krok míří do databáze pohřešovaných osob, pak se hledá po linii vzorků DNA, těch metod je celá řada,“ poodhalila zákulisí práce policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám