Hlavní obsah

U domu na Kladensku se utrhl výtah se třemi lidmi

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U rodinného domu v Libušíně na Kladensku se v pondělí odpoledne utrhl výtah se třemi lidmi. Dva z nich skončili v nemocnici.

Zásah po pádu výtahu u domu na KladenskuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K události došlo u rodinného domu na okraji obce. Výtah měl vést podle informací z místa pod terasou do sklepa.

„Došlo k utržení výtahu, ve kterém se tou dobou nacházeli tři lidé. Dva zůstali se zraněním ležet ve sklepě, třetímu se podařilo dostat ven," řekla Novinkám mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Do Libušína ihned vyrazili hasiči s lezeckou skupinou, dále záchranáři, policisté a povolán byl také vrtulník letecké záchranné služby z Prahy.

„Lezecká skupina kladenských hasičů spustila do sklepa lékaře, který zraněné zafixoval. Poté hasiči pomohli s vytažením dvou zraněných a následně také s transportem jednoho z nich k vrtulníku letecké záchranky,” doplnila Fliegerová.

Zásah byl pro záchranáře náročný kvůli špatně přístupnému místu, kde se zranění nacházeli.

„V péči našich posádek skončili dva muži, kdy jeden utrpěl zlomeninu nohy a druhý zlomeninu kotníku. Vážněji zraněný pacient byl letecky přepraven do jedné z pražských nemocnic. Druhého pacienta jsme převezli pozemní cestou do kladenské nemocnice,” sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám