Hlavní obsah

Nad vlakovým onanistou znalec zlomil hůl, tak ho klatovský soud poslal do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavřít do vězení je podle klatovského soudu jediný způsob, jak Jaroslavu Markovi z Mostecka zabránit v masturbaci na veřejnosti. Znalec došel k tomu, že u 48letého muže z Mostecka selhaly všechny formy léčby včetně pobytu v psychiatrickém ústavu, a tak ho soud v pondělí poslal na osm měsíců za mříže. Rozsudek je pravomocný.

Obžalovaný Jaroslav Marek u klatovského souduVideo: Novinky

 
Článek

Nezaměstnaný muž podléhá svému nutkání výhradně ve vlaku a jako obecenstvo si vybírá mladé dívky. První trest za to dostal už v roce 1999, postupně následovalo dalších šest odsouzení a nespočet rozhodnutí o ochranné léčbě. Nic z toho Marka očividně nenapravilo. Aktuálně jej dokonce obvinili kutnohorští kriminalisté za další případy z letošního května.

Před soud v Klatovech se Marek dostal za své nestydaté chování loni v srpnu. Ve vlaku z Klatov do Janovic si sedl na sedačku naproti 16leté dívce, která když zvedla hlavu od mobilního telefonu, viděla, že má muž rozepnutý poklopec a uspokojuje se. Okamžitě se zvedla a odešla za průvodčím, kterému vše řekla. Pracovník drah pak podezřelého vyvedl z vlaku.

„Já se přiznávám. Vše, co je v obžalobě, souhlasí. Lituji toho a už bych s tím chtěl skončit a žít řádný život,“ soukal ze sebe Marek u soudu.

Zvrhlík na Českokrumlovsku onanoval nedaleko základní školy. Dívky ho natočily na mobil

Krimi

S trestem nakonec souhlasil, i když se jeho obhájce v závěrečné řeči opřel do znalce. „Jeho konstatování, že veškeré léčení selhalo a do budoucna už nemá smysl, je dost absurdní. Pouhý nepodmíněný trest nic neřeší, jen odloží možnost dalšího deviantního ataku obžalovaného. Je zarážející, že pro člověka, jehož pobyt na svobodě není z psychiatrického hlediska nebezpečný, se nenajde institut léčby a musí být zavřený ve vězení,“ dodal advokát.

Foto: Novinky

Obžalovaný Jaroslav Marek

Podle předsedy senátu Petra Sperka není už jiná možnost než pobyt za mřížemi. „Za situace, kdy podle znalce jsou všechny možnosti léčby vyčerpané, je uložení nepodmíněného trestu jediný způsob, jak před jednáním obžalovaného ochránit společnost,“ konstatoval Sperk.

Markovi hrozily až tři roky vězení. „S ohledem na jeho plné doznání a také skutečnost, že nejde o  psychiatricky nebezpečného člověka, jsme ukládali mírný trest v dolní třetině zákonné sazby,“ vysvětlil soudce.

Podle domažlického sexuologa Viliama Janáče Marek trpí určitou formou exhibicionismu, která je nevyléčitelná a dá se pouze tlumit prášky. „Je to něco jako nemoc. Takto postižení lidé nejsou nebezpeční, budí jen veřejné pohoršení. Proto jsou také trestáni jen za výtržnost,“ vysvětlil Janáč.

Největší vzrušení a uspokojení jim prý přináší, když okolí šokují. „Jsou proto schopni i riskovat, že je někdo udá a budou za to postiženi,“ dodal sexuolog s tím, že za minulého režimu lidé tohoto ražení končili bez pardonu v psychiatrickém ústavu, kde strávili i několik let.

Onanoval ve vlaku v Praze před dívkou a nadával jí. Policie muže hledá

Krimi

Reklama

Související témata:
Onanisté

Výběr článků

Načítám