Hlavní obsah

Trojice opilců řádila v letadle z Prahy do Barcelony, musela zasáhnout policie

Novinky, kub, ok
Praha
Aktualizováno

Letiště Václava Havla v Praze muselo v pátek odložit start spoje Českých aerolinií (ČSA) do španělské Barcelony, kapitán totiž odmítl nechat na palubě dva muže a jednu ženu kvůli jejich nevhodnému chování. Podle policie byla trojice Čechů vyloučena z přepravy a dobrovolně letadlo opustila.

Foto: Čtenář Novinek

Letadlo, ve kterém zasahovala policie kvůli trojici opilých cestujících.

Článek

Incident se odehrál na palubě stroje Smartwings, který měl vzlétnout kolem poledne. Podle prvotních informací byl uvnitř agresívní cestující, policie později upřesnila, že konflikt vyvolala trojice Čechů, konkrétně dva muži a jedna žena.

Všichni tři byli podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové opilí a chovali se na palubě nevhodně, kapitán letu proto přivolal policii. „Nakonec nebylo nutné použít donucovací prostředky, trojice odešla z letadla dobrovolně,“ sdělila Novinkám mluvčí. Věk problémové trojice ani další podrobnosti mluvčí nesdělila.

Spoj do Barcelony odletěl se zhruba hodinovým zpožděním, na palubě bylo podle mluvčího ČSA Daniela Šabíka 123 cestujících.

Vyloučení z přepravy se děje často

Podobná vyloučení z přepravy jsou podle Rendlové na letišti téměř na denním pořádku, týkají se ale hlavně příletů. Páteční incident byl nezvyklý vzhledem k tomu, že se stal před odletem.

„Kapitán při příletu chce asistenci policie, když jsou na palubě lidé, kteří třeba uráží posádku a cestující, nebo se i perou. Posádka rovnou zavolá policii, to je běžné, když se tam někdo takto chová,” zmínila mluvčí.

„Personál policii před jejím vstupem na palubu sdělí, o co tam jde. Například: Jsou tam agresívní cestující, kapitán je vyloučil z přepravy, tak je prosím vyveďte,“ upřesnila Rendlová. Pak je podle ní na potížistech, zda odejdou dobrovolně, nebo přijdou na řadu donucovací prostředky.

Reklama

Výběr článků

Načítám