Hlavní obsah

Trojice brutálně zbila mladíka a nechala ho ležet v lese. Odsedí si až 18 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoucký vrchní soud ve čtvrtek zvýšil dvěma ze čtyř mladíků o rok tresty za brutální napadení a oloupení jejich vietnamského známého v Brně. Čtveřice za loupež a pokus o vraždu stráví ve vězení sedm až 18 let. Pachatelé po činu nechali těžce zraněného mladíka ležet opuštěného v lese. Přežil jen díky mobilní aplikaci a pomoci, kterou mu zavolali kamarádi. I přesto ochrnul.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Obžalovaní u krajského soudu v Brně

Článek

Odvolací soud ve čtvrtek potvrdil nejvyšší osmnáctiletý trest Marku Vejpustkovi. Patriku Ihmovi, který se stejně jako Vejpustek na napadení osobně podílel, zvýšil soud trest o rok na 11 let. O rok na sedm let soud zvýšil trest i Vojtěchu Hlavačkovi, který podle spisu na místě uhlazoval stopy.

18, 10, 9 a 6 let. Soud tvrdě ztrestal brutální napadení v Brně, oběť je na vozíku

Krimi

Duc Anh Tranovi, který dělal řidiče, soud potvrdil trest ve výši devíti let. Ihmovi i Tranovi zároveň zmírnil typ věznice. Všechny obžalované soud navíc zavázal k úhradě dvoumilionové škody pojišťovně, poškozenému musejí uhradit téměř půl milionu korun.

Kamarádovi z mokré čtvrti měl odseknout hlavu sekerou. Byly to jen lehčí rány, řekl u soudu

Krimi

Napadení se odehrálo loni v únoru, podle soudu si muži ve věku 19 až 24 let čin dopředu podrobně naplánovali a rozdělili si i role, vytipovali si místo a opatřili pálku i maskovací prostředky. Obětí je mladý Vietnamec, kterému se přezdívalo Milan. Mladíci ho podle obžaloby vylákali z domu v Žabovřeskách pod záminkou prodeje tabáku. Místo obchodu ho však surově napadli baseballovou pálkou, útočili i na hlavu. Poté ho naložili do auta a odvezli do lesa u Bílovic nad Svitavou.

Novorozence zavraždila a hodila do kontejneru. Soud jí potvrdil 17 let vězení

Krimi

Tam jej opět brutálně napadli, zdrogovali extází a nakonec ho tam ponechali svému osudu a odjeli i se 140 000 korunami, které měl Vietnamec přichystané na nákup tabáku.

Napadený mladík přežil jen díky sdílené poloze přes mobilní aplikaci, jejíž pomocí ho našli jeho kamarádi. Okamžitě přivolali pomoc. Život mu zachránil lékař, který jej na místě intenzivně resuscitoval. Muž utrpěl těžká zranění včetně tříštivých zlomenin a otoku mozku. Zůstal ochrnutý na vozíku. Dosud netrestaní mladíci, mezi kterými je i student konzervatoře, se k činu doznali. Hlavní podíl viny však svalovali na druhé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám