Hlavní obsah

Tři ze čtyř napadení v Trutnově byla smyšlená

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé Trutnova si mohou oddychnout. Policisté do týdne objasnili všechna čtyři napadení z minulého víkendu. Jak připomněla policejní mluvčí Lenka Burýšková, k napadením mělo dojít postupně od pátku 16. září do neděle 18. září v centru Trutnova a Dolním a Horním Starém Městě. Nakonec se ukázalo, že tři z nich byla smyšlená.

Foto: Policie ČR

Ilustrační snímek

Článek

Nejdéle trvalo objasnění hned prvního útoku na mladou ženu. „Neznámý cyklista na ni zaútočil v pátek před 22. hodinou na trutnovské stezce pro pěší a cyklisty. Ženě způsobil bodné poranění, se kterým skončila v nemocnici. Po týdnu byl útočník dopaden. Je jím 38 letý muž, který se policistům přiznal, že ho vedl loupežný motiv,“ dodala Burýšková.

Kriminalisté podezřelého již obvinili z loupeže. Vzhledem k tomu, že svým činem způsobil poškozené těžkou újmu na zdraví, hrozí obviněnému trest odnětí svobody na 5 až 12 let.

Již dříve se podařilo vyšetřit další tři nahlášené případy. Všechny přitom byly smyšlené.

„Třiačtyřicetiletý muž krátce po půlnoci na neděli 18. září na linku 158 oznámil, že byl u budovy ČEZu v Horním Starém Městě napaden. Ve své výpovědi policistům řekl, že mu měl pachatel způsobit řeznou ránu v horní polovině těla. Nakonec ale přiznal, si vše vymyslel a zranění, které utrpěl, mu nebylo způsobeno útočníkem  s nožem,“ prozradila už v pátek policejní mluvčí z Trutnova Šárka Pižlová.

Z osobních důvodů si způsobil bodné poranění v oblasti břicha také čtyřiadvacetiletý muž, který oznámil napadení v Křižíkově ulici.

Nepravdivé bylo i přepadení devatenáctiletého mladíka v Tiché ulici za Kauflandem z minulé neděle. Údajně měl být napaden dvěma neznámými muži při jízdě na kole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám