Hlavní obsah

Tramvaj v Praze srazila přecházející dvojici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nehody, při nichž tramvaje srazily celkem tři lidi, se staly ve středu v podvečer v Praze. K jedné došlo v Košířích, kde jeden muž utrpěl zranění, a ke druhé na Podolském nábřeží, kde se zranila přecházející žena. Další žena z první nehody vyvázla bez zranění.

Tramvaj v Košířích srazila dvě osoby.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

K jedné nehodě došlo v Plzeňské ulici, na úrovni Košířského náměstí. Podle svědků dva lidé přecházeli přes tramvajové koleje, když je porazila projíždějící tramvaj.

Na místo ihned vyjeli hasiči, policisté i záchranáři. Žena vyvázla z nehody na rozdíl od muže bez zranění.

„Na místo jsme vyslali záchranářskou i lékařskou posádku. Zhruba padesátiletý muž utrpěl poranění v oblasti dolní končetiny a po ošetření byl převezen do nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Vzhledem k tomu, že tramvaj nebyla při srážce nijak poškozena, podařilo se tramvajový provoz velmi rychle obnovit. Kvůli zásahu záchranářů tak byl omezen pouze provoz automobilů ve směru do centra.

Držela se, nebo ne? Nejvyšší soud vrátil do hry odškodné pro ženu zraněnou po pádu v tramvaji

Krimi

Další nehoda v Podolí

K další nehodě došlo přibližně ve stejnou dobu na Podolském nábřeží. Tam projíždějící tramvaj srazila zhruba pětasedmdesátiletou ženu.

„Na místo jsme zde vyslali kromě lékařské a záchranářské posádky také inspektora. Žena utrpěla úraz hlavy a zlomeninu nohy. Po ošetření jsme ji převezli do nemocnice,“ dodala mluvčí.

Oběma nehodami se nyní zabývají policisté.

„Policisté obě nehody zadokumentovali a prošetřují veškeré okolnosti jejich vzniku,“ sdělil policejní mluvčí Jan Daněk.

Dědina, konečná zastávka. DPP otevírá tramvajovou trať za 840 milionů

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám