Hlavní obsah

Tragická hádka rodičů na Českolipsku změnila dvěma malým dětem život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen těsně před Vánoci se navždy změnil život dvěma malým sourozencům z Nového Boru na Českolipsku. Partnerská hádka jejich rodičů vyústila v pátek 22. prosince dopoledne v násilný trestný čin, po kterém jejich mladá maminka zemřela. Otce dětí jako hlavního podezřelého zadrželi policisté.

Foto: Znesnaze21.cz, .

Matka dvou malých dětí po hádce zemřela, otce zadržela policie.

Článek

Kvůli pomoci dětem, které se během okamžiku ocitly bez rodičů, teď lidé z Nového Boru založili na platformě Znesnáze21.cz sbírku.

„Plačící a nechápající děti odvedla z jejich domova policie. Během jedné chvíle se jim nenávratně zničil jejich šťastný dětský svět, ze kterého přetrvává jen trauma. Celého našeho města se to neuvěřitelně dotklo a máme potřebu pomoci,“ napsali iniciátoři sbírky.

Mladá žena se podle nich chtěla v osudný den i s dětmi odstěhovat.

„Ráno po snídani balila věci, protože se s nimi měla stěhovat do nového domova. Náhle se ale otec dětí, který nebyl s celou situací smířený, snažil názor ženy změnit. Ta byla ale pevně přesvědčena odejít. Bohužel, následovala hádka s tím nejtragičtějším koncem,“ popsali iniciátoři sbírky na webu.

Výtěžek ze sbírky se má využít pro potřeby dětí. „Maminku, která pro své dvě děti žila, ochraňovala a milovala je, už dětem bohužel nikdo nevrátí. Můžeme ale ukázat podporu pozůstalé rodině, která se o děti bude náhle muset postarat i po materiální stránce,“ vysvětlují zakladatelé sbírky.

Protože k činu došlo v době adventu a pár hodin po dramatu na filozofické fakultě, měl v Novém Boru velkou odezvu. Zásah policistů v centru města navíc tehdy řadu lidí vyděsil.

Na sociální síti se dokonce začala šířit fáma, že šlo o útok dalšího osamoceného střelce. Situaci pak musel na sociální síti uklidňovat starosta města.

„Byla to rodinná tragédie s fatálním důsledkem. Nehrozí další nebezpečí!“ napsal tehdy novoborský starosta Jaromír Dvořák (SLK).

Partnerská hádka v Novém Boru skončila smrtí. Zásah policie některé lidi vyděsil

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám