Hlavní obsah

Trojnásobná vražda a sebevražda na Přerovsku. Muž postřílel rodinu samopalem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Padesátiletý muž, který podle policie postřílel v sobotu pár seniorů a patnáctiletého chlapce v obci Olšovec-Boňkov na Přerovsku, pálil nelegálním samopalem. Podle kriminalistů byla motivem činu chorobná žárlivost střelce, který se pak v lese zastřelil.

Živě: TK olomoucké policie k několikanásobné vraždě samopalem na PřerovskuVideo: ČTK

 
Článek

Policie dostala podle náměstka krajského ředitele Radovana Vojty oznámení, že v sobotu večer dochází k napadení v domě, informace však dle něj nebyly přesné.

Hlídka byla na místě za osm minut. Našla otevřený dům, který prohledala, a našla několik zraněných. Spolu s další hlídkou policisté zjistili, že lidé jsou již po smrti a první pomoc je zbytečná.

Následně dostali policisté další oznámení, že v místní restauraci je postřelená osoba. Policisté povolali další posily a začali pátrat zprvu po dvou osobách se zbraněmi. Povolali také zásahovou jednotku a vrtulník.

Za vraždami na Přerovsku stojí zřejmě přítel ženy, která přežila. Mrtvé je i dítě

Krimi

V průběhu času policisté dostali několik stop k útočníkovi. Policejní vrtulník však pomocí termovize nalezl v lese několik stovek metrů od tragédie pravděpodobného 50letého podezřelého zastřeleného.

„Padesátiletý muž měl po hádce napadnout svou přítelkyni, kterou bodl šroubovákem. Ta pak utekla do prvního patra, kde se schovala s dalšími členy domácnosti do pokoje,“ uvedl k motivům střelce kriminalista Jan Lisický.

Foto: Policie ČR

Samopal, kterým muž střílel.

„Muž si z auta přinesl samopal a vrátil se do prvního patra. Útočník zahájil palbu přes zavřené dveře, pak vběhl dovnitř a střílel po lidech. Utéct se povedlo jeho přítelkyni, která utekla postřelená v ponožkách do lesa,“ popsal kriminalista.

Střílel ze žárlivosti

Střelec pak prohledával dům a okolí a hledal svou přítelkyni. Když uslyšel přijíždět policisty, schoval se do strže. Následně spáchal sebevraždu.

„Motivem byla silná žárlivost tohoto muže, zda byl pod vlivem návykových látek, budeme zjišťovat,“ konstatoval Lisický s tím, že samopal měl muž nelegálně.

Tragédie na Přerovsku. Policie vyšetřuje násilnou smrt čtyř lidí

Krimi

Podle něj jde o vojenský samopal vzor 58 ze Slovenska, který byl v minulosti znehodnocen a pak prodán. Následně je chybně bylo možné koupit a zprovoznit. Takových zbraní bylo dle policistů více a ne všechny se podařilo dohledat.

Násilná smrt čtyř lidí.Video: Aktu.cz

Foto: Petr Běhal, ČTK

Náves v Olšovci-Boňkově na Přerovsku.

Tragédie na Přerovsku. Policie vyšetřuje násilnou smrt čtyř lidí

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám