Hlavní obsah

Za vraždami na Přerovsku stojí zřejmě přítel ženy, která přežila. Mrtvé je i dítě

Oběťmi vraždy v Boňkově na Přerovsku jsou podle všeho nezletilý syn a jeho babička se svým přítelem. Zraněna byla matka dítěte. Útočníkem byl zřejmě přítel zraněné ženy. Obyvatelé obce mluví o hrůzné události.

Vyšetřování násilné smrti čtyř lidíVideo: Aktu.cz

 
Článek

Podle obyvatel Boňkova, které Právo oslovilo, měl vraždit muž, který přijel do Boňkova na návštěvu za přítelkyní. Ta jediná z osob, jež se v době útoku v domě nacházely, přežila. Vyvázla se zraněními.

Oběťmi útočníka se stali její nezletilý syn, šestasedmdesátiletá matka a její o rok starší partner, majitel objektu, v němž všichni poškození bydleli. Obrovské štěstí měl zřejmě druhý syn zraněné ženy, neboť v inkriminované době byl u přítelkyně.

Tragédie na Přerovsku. Policie vyšetřuje násilnou smrt čtyř lidí

Krimi
Foto: Petr Marek, Právo

Dům v Boňkově, kde se tragédie odehrála

Verze místních o tom, jakým způsobem zemřelí přišli o život, se různí. „Zastřelil je. Pak utekl do lesa a tam zastřelil i sebe,“ tvrdila jedna ze sousedek.

Druhá dokonce hovořila o tom, že pachatele usmrtili až policisté, kteří na místo neštěstí dorazili. „Říká se tady, že je ubodal a pak se zabil sám,“ podotkla další ze sousedek, vzdálená příbuzná jedné z obětí.

„Nic moc o tom nevíme. V deset večer začaly nad námi létat vrtulníky. To jsem si ještě říkala, že asi je cvičení na blízké Libavé. Až ráno jsme se dověděli, že se něco stalo. Je to smutné, hrůza,“ řekla pak ještě Právu se slzami v očích.

„Nic podobného se tu nikdy nestalo. Tady byly Sudety. Po válce se sem nastěhoval kdekdo. Tenkrát si ale lidé pomáhali. Když se v hospodě pohádali, za dva dny se spolu museli domluvit. Nechápu. Je mi všech strašně líto. Babička byla zlatá žena. Doufám, že nic tak strašného už nezažiju,“ podotkl sousedčin manžel, který se zavražděným mužem čtyři roky pracoval.

Policie informovala o tragédii na Twitteru

Útočil Slovák?

Útočníka, jenž má být podezřelým, nezná. „Nikdy jsem ho neviděl. Je to prý Slovák, co pracoval v Praze. Jezdil sem jen na víkendy,“ dodal.

Šokováni tragédií byli i ostatní obyvatelé Boňkova. „Nemohu uvěřit tomu, co se stalo. Byli to normální, zcela bezproblémoví lidé,“ řekl Právu senior a vzápětí zmizel do útrob domu, před kterým předtím stál.

Sdílní nebyli ani ostatní, včetně starosty Olšovce Antonína Foltera. „Je to katastrofa, obrovské neštěstí. Jsme malá obec, věc pro každého z nás nesmírně citlivá. Navíc já sám jsem v noci na místě byl. Těžko se mi o tom proto mluví, nezlobte se, nic vám neřeknu. Nemůžu,“ řekl Právu starosta.

Hrůzná událost otřásla Boňkovem v sobotu večer. Tři lidé byli pravděpodobně zavražděni, čtvrtý, možný pachatel, spáchal sebevraždu. Policie to však zatím nepotvrdila.

„Tragédie si vyžádala čtyři životy. Mezi mrtvými je i muž podezřelý z tohoto činu. Ve věci vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Okolnosti, stejně jako motiv činu, jsou předmětem dalšího šetření. Bližší informace poskytneme v pondělí,“ řekla Právu v neděli bez dalších podrobností krajská policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Foto: Petr Marek, Právo

Tragédii v neděli připomínala už jen páska, kterou policisté zapečetili vstupní dveře do domu, kde se tragédie odehrála

Foto: Aktu.cz

Policie vyšetřuje násilnou smrt čtyř lidí na Přerovsku

Reklama

Výběr článků

Načítám