Hlavní obsah

Těžce zraněný strojvedoucí se dostal z nejhoršího

Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Strojvedoucí Českých drah, který při páteční srážce osobního vlaku s nákladním autem u Ptenského Dvorku na Prostějovsku utrpěl těžké zranění, je mimo ohrožení života a je v péči lékařů Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: Stanislava Dvořáková

Charizmatický umělec Zdeněk Macháček ml. své dílo představil s přáním: "Slunce v duši je stav, který je nádherný a přeji ho všem."

Článek

"Jeho stav je stabilizovaný, v pondělí proběhnou ještě další vyšetření a v nejbližších dnech bude převezen na specializované oddělení nemocnice poblíž místa jeho bydliště," řekl Právu náměstek ředitele Fakultní nemocnice Olomouc Čestmír Neoral, na jejímž anesteziologicko-resuscitačním oddělení je muž hospitalizován.

Dalších pět lidí zůstává v nemocnici

Při nehodě bylo zraněno celkem patnáct lidí, z nichž pět zůstává s lehčími zraněními v nemocnici v Prostějově. O jejich propuštění do domácí péče zatím lékaři nerozhodli.

"Vyšetřovatel hodlá v nejbližších dnech řidiči nákladního automobilu, který vjel na nechráněném přejezdu do cesty osobnímu vlaku, sdělit obvinění z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti," uvedla tisková mluvčí prostějovské policie Alena Slavotínková.

Dodala, že vzhledem k těžké újmě mu hrozí u soudu sazba v rozmezí jednoho až pět let odnětí svobody. Škodu odhadli odborníci na více než tři milióny korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám