Hlavní obsah

Po srážce vlaku s nákladním autem 15 zraněných

Novinky, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PROSTĚJOV

Patnáct lidí bylo zraněno při srážce osobního vlaku s nákladním autem převážejícím dřevo na Prostějovsku. Tři těžce zraněné zdravotníci dopravili do olomoucké nemocnice. Jedna z obětí, kterou transportoval vrtulník, má vážné zranění hlavy a je v kritickém stavu.

Foto: Šárka Stanieczková

Lucemburk, výhlídka z Rue de Fort Olisy

Článek

"Srážka se stala kolem 9. hodiny ranní na nechráněném železničním přejezdu od Ptenského Dvorka na Stražicko. Na místo vyjeli hasiči z Olomouce i Prostějova," potvrdila mluvčí hasičského záchranného sboru Vladimíra Hacsiková.

Po nárazu lokomotiva vlaku vykolejila a nákladní auto se převrátilo na bok. Šestimetrové kmeny byly vymrštěny z korby až třináct metrů daleko.

Příčinu vyšetřuje policie

Zatímco mezi těžce zraněné patří oba strojvedoucí, řidič automobilu vyvázl s tržnou ránou na kotníku. Podle ředitele prostějovské záchranné služby Pavla Holíka, který informoval z místa, lékaři z 12 sanitek ošetřili celkem 15 lidí.

"Většinou jsou poraněni na hrudníku nebo břiše a mají pohmožděniny, oděrky a řezné rány od rozbitého skla," řekl Holík a upřesnil tak původní počet obětí. První zprávy totiž hovořily až o 22 zraněných.

Mezi pasažéry vlaku převažovali chataři, kteří mířili do nedaleké chatové oblasti.

Příčiny nehody ani okolnosti zatím nejsou známy. Do případu vnese světlo až další vyšetřování. Policisté musejí mimo jiného prověřit i možnost, že řidiče nákladního auta, který vjížděl na přejezd bez závor a výstražných světel, osvítilo ranní slunce. V úvahu připadá také technická závada na vozidle nebo nepozornost řidiče.

Výběr článků

Načítám