Hlavní obsah

Těžce zraněný muž, na kterého spadl strom, se dokázal doplazit pro pomoc

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skuteč

Až neskutečné štěstí v neštěstí měl 48letý muž, na kterého spadl ve středu při kácení v lese strom. S největším vypětím se sto padesát metrů plazil k nejbližší silnici, kde si ho ležícího a téměř v bezvědomí u obce Oflenda na Skutečsku všimla projíždějící lékařka z Hlinska.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Lékařka svůj vůz na nejbližším místě otočila a k těžce zraněnému se vrátila. Pobledlý muž jí s bolestivým výrazem ve tváři stačil ještě sdělit své jméno i bydliště.

„Zraněný jí navíc popsal, že v lese nacházejícím se zhruba sto padesát metrů od místa kam se doplazil, kácel stromy a jeden ze stromů na něj spadl,“ uvedl ve čtvrtek Právu policejní mluvčí Lukáš Maier.

„V tu chvíli si této dvojice všiml u silnice šedesátiletý řidič z Chrudimska, shodou okolností bývalý hasič, který okamžitě přivolal rychlou lékařskou pomoc,“ doplnil policejní mluvčí.

Zraněného muže po několika minutách převezli záchranáři s těžkými zraněními do nemocnice.

„Lékařka ještě po odjezdu sanitky, na přání zraněného, navštívila jeho příbuzné. Informovala je o neštěstí a zároveň jim sdělila, že na místě neštěstí zůstalo veškeré nářadí a traktor,“ dodal Maier.

Reklama

Výběr článků

Načítám