Hlavní obsah

Těžce zraněné ženě po pádu v Havířově nepomohli ani záchranáři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Na následky vážných zranění, zřejmě po pádu z výšky, zemřela v sobotu ráno šestapadesátiletá žena v Havířově. První pomoc zraněné poskytla svědkyně, přivolaní záchranáři ale nakonec zjistili selhání všech základních životních funkcí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo okolo 7. hodiny, záchranáři dostali informaci o ženě v bezvědomí na chodníku. „Poranění svědčily o pádu ženy z výšky,“ sdělil v neděli mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že první pomoc poskytla zraněné ženě svědkyně, která také zahájila nepřímou srdeční masáž.

Dva pády z výšky na severu Moravy, oba muže odvezly vrtulníky

Krimi

„V okamžiku příjezdu týmu zdravotnické záchranné služby bylo u pacientky zjištěno selhání všech základních životních funkcí. Záchranáři proto ihned započali rozšířenou resuscitaci s cílem obnovit krevní oběh,” popsal zásah mluvčí.

„Lékař provedl intubaci dýchacích cest a zajistil přístrojem řízenou ventilaci, posádka podávala léky a dále probíhala masáž srdce,“ dodal Humpl s tím, že veškerá snaha o záchranu zraněné ženy však byla neúspěšná.

Reklama

Související témata:

Související články

Seniorka nepřežila pád z domu v Praze

Pražští záchranáři zasahovali ve středu odpoledne u tragického pádu zhruba sedmdesátileté ženy z velké výšky v Podolí. Žena pád z 10. patra domu nepřežila....

Výběr článků

Načítám