Hlavní obsah

Tadeáše i chůvu našli zdravé u známých

Novinky, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Šťastně skončilo dvoudenní pátrání po tříletém Tadeáši Matějovi z Ostravy, který zmizel i se svou devětačtyřicetiletou chůvou. Kriminalisté se prověřováním ženiných známých dostali až do bytu v Cholevově ulici v Ostravě - Hrabůvce, kde oba našli živé a zdravé.

Foto: Galerie města Trutnov

Před budovou společenského centra UFFO je umístěna Mandarinka a banán.

Článek

"Pohřešovaní byli nalezeni v 16:45 v bytě ženina známého. Opatrovnice kriminalistům nedovedla vysvětlit, proč dítě nevrátila. Teď ji čeká výslech," informoval Novinky mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

"Nemám slov, zrovna si pro něj jedu," řekla šťastná matka Michaela Matějová, která do poslední chvíle věřila, že se dítě najde.

Říká jí babičko

Desítky policistů a hasičů začaly oba hledat v úterý, kdy zmizení svého dítěte nahlásila 28letá matka. Zoufalá žena svěřila o víkendu Tadeáše stejně jako mnohokrát předtím do péče Šárky Matúškové, která však podle sdělení rodiny má problémy s alkoholem.

"Byla to matka mé kamarádky. Nikdy nebyly žádné problémy. Dříve hlídala i staršího syna, kterému už je dvanáct. Děti se na ni vždycky těšily, říkaly jí babičko," vysvětlila nešťastná matka.

Syna jí měla přivést v pondělí, což se ovšem nestalo. "O víkendu jsem byla v práci, tak měla paní Matůšová Tadeáše. Když se v pondělí nevrátili, snažila jsem se ji sehnat. Ale marně," tvrdila žena, která si přivydělává jako brigádnice v restauraci Dakota na okraji Bělského lesa, kde byla dvojice naposledy viděna v neděli. 

Hasiči hledali i v tůních

Rozběhla se rozsáhlá pátrací akce, během které se prohledával lesopark i přilehlé tůně. Dnes ráno se dokonce zapojil vrtulník s termovizí. Úspěch však měli až kriminalisté, kteří začali prověřovat kontakty Matúškové.

"Bylo u ní docela normální, že se ztratila a dva dny neukázala. Kam jezdila, nevěděl ani manžel, se kterým žila přes dvacet let. Byla to taková tajnůstkářka. Nikdy se ale nestalo, že by zmizela i s dítětem," dodala matka.

Reklama

Výběr článků

Načítám