Hlavní obsah

Svému kamarádovi vybral z účtu téměř tři miliony. Skončily v hazardu

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Sedmatřicetiletého muže, který během roku a půl vybral z firemního účtu svého kamaráda a majitele firmy postupně 2,75 milionu korun, obvinili v těchto dnech zlínští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Muž z Opavy využil toho, že mu jeho dvaapadesátiletý známý, majitel firmy ze Zlína, důvěřoval natolik, že ho několikrát požádal o výběry finančních částek z jeho účtu prostřednictvím karty. Obviněný podle obžaloby zneužil znalosti PIN kódu a toho, že věděl, kam si majitel kartu ukládá, a při návštěvách v jeho bytě několikrát bez vědomí majitele platební kartu vzal a z účtu peníze vybral.

„Během roku a půl tak učinil dvaačtyřicet hotovostních výběrů ve výši dva a tři čtvrtě milionu korun. Na úbytek peněz z účtu upozornila muže pracovnice firmy. Z důvodu neoprávněných výběrů pak majitel firmy účet zablokoval,“ přiblížila policejní mluvčí Lenka Javorková. Podle policie majitel firmy nejprve nevěděl, jakým způsobem peníze z účtu zmizely, postupně však pojal podezření, že by mohl peníze vybrat jeho dlouholetý známý.

Klienti bank čelí nové vlně útoků podvodníků

Finance

„Muž se k neoprávněným výběrům přiznal a uvedl, že propadl hráčské vášni a v hazardních hrách prohrál mnoho peněz. Z vybraných peněz pak pokrýval své prohry, ale i další své výdaje,“ doplnila mluvčí. Za neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádež mu hrozí až desetiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám