Hlavní obsah

Studentka vysoké školy v práci falzem dokládala, že postoupila do 5. ročníku. Hrozí jí tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Až tříleté vězení hrozí podle trestního zákoníku 25leté dívce, kterou policie obvinila z padělání veřejné listiny. Coby studentka vysoké školy měla svému zaměstnavateli předložit potvrzení, že je v 5. ročníku, zatímco ve skutečnosti ji ze školy vyhodili a zapsala se znovu do 1. ročníku. Dokument pozměnila údajně proto, aby mohla pokračovat v práci.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Iva Kormošová s tím, že z trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny kriminalisté obvinili studentku jedné hradecké vysoké školy. O kterou konkrétní školu se mělo jednat, policie neupřesnila.

„Žena, aby mohla pokračovat v zaměstnání, předložila zaměstnavateli potvrzení o dokončení studia 4. ročníku a potvrzení o dalším pokračování ve studiu na vysoké škole. V té době však byla opětně zapsána do 1. ročníku, protože ze 3. ročníku byla již v loňském roce vyhozena,“ uvedla mluvčí.

Potvrzení o studiu na letošní rok si dívka podle policie pozměnila a ohledně dalšího dokumentu se inspirovala staršími pravými dokumenty.

„Jelikož se studentka dopustila jednání, kdy padělala a podstatně změnila obsah veřejné listiny a užila ji jako pravou, může být v případě prokázání viny odsouzena až na tři roky do vězení,“ dodala Kormošová.

Žena z Plzeňska si sehnala falešné lékařské zprávy, aby se stala pěstounkou

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám