Hlavní obsah

Studentka gymnázia v Praze vypila v limonádě z bufetu dezinfekci, skončila v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Okolnosti zranění po kontaktu s chlorovým bělidlem vyšetřuje policie v Praze. Na gymnáziu se měla dezinfekčního přípravku napít studentka. Podle informací Novinek dívka pila z lahve s ovocným nápojem, který si předtím koupila v bufetu.

Foto: Vendula Svobodová

Policie v budově Gymnázia Ústavní

Článek

Incident se ve středu stal na Gymnáziu Ústavní v Praze 8. Mluvčí policie Jan Daněk uvedl, že se okolnosti případu zatím prověřují, ale podle prvotních informací se měla jedna ze studentek napít dezinfekce a záchranka ji přepravila do nemocnice.

Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové dívku ošetřovali s podezřením na zranění neznámou chemikálií, mohlo jít o poleptání sliznic. Ovšem zda skutečně k něčemu takovému došlo, určí až další vyšetření v nemocnici na specializovaném oddělení, upřesnila mluvčí.

„Mladá dívka byla mimo ohrožení života,“ dodala Poštová.

Mladík z Náchodska si při popíjení alkoholu loknul sava, skončil v nemocnici

Krimi

Podle informací Novinek z prostředí školy se měla studentka napít ovocného nápoje, který se běžně prodává v obchodech. Měla ho ze školního bufetu.

Tekutinu z lahve si měl dokonce pak nalít jeden ze studentů na ruku, načež ho chemikálie popálila.

Tyto informace policie zatím oficiálně nepotvrdila. Rovněž není znám rozsah zranění, která měla dívka utrpět.

Podle předběžných informací z místa se mělo jednat o přípravek, který obsahuje roztok chlornanu sodného a používá se mimo jiné jako čisticí prostředek či bělicí činidlo.

Při požití mohou koncentrované kyseliny poleptat úvodní části trávicího traktu, jako je ústní dutina, jícen a žaludek. Odborníci varují rovněž před nadýcháním, protože hrozí onemocnění plic a poruchy nervového systému.

Muži se bojí chodit k urologovi, mnohdy se raději uchylují i k léčbě savem

Neklepat

Reklama

Výběr článků

Načítám