Hlavní obsah

Mladík z Náchodska si při popíjení alkoholu loknul sava, skončil v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

V péči záchranné služby skončil osmnáctiletý mladík na Náchodsku poté, kdy vypil čisticí prostředek Savo. Mělo se tak stát při popíjení alkoholu a chlorového bělidla si loknul údajně nedopatřením.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Mladík se dostal do problémů ve středu brzy ráno. „Byli jsme požádáni ze strany záchranné služby o asistenci u osmnáctiletého mladíka, který doma popíjel alkohol a nedopatřením měl vypít i čisticí prostředek Savo,“ informovala týž den mluvčí policie Lucie Konečná.

Zdravotníci pak pacienta přepravili do nemocnice. Podrobnosti k jeho stavu policie neuvedla. Podle Konečné nadýchal bezmála jedno promile.

Za jakých okolností mladík alkohol popíjel, tedy zda se jednalo o akci s kamarády, nebo si přihnul nad ránem jen tak sám, mluvčí nezmínila.

Mladík na Chomutovsku koupil nezletilému sedm lahví vodky. Večírek skončil otravou

Krimi

Rovněž není zřejmé, jak k záměně mezi tekutinami došlo. Policie v souvislosti s případem upozornila, že je žádoucí mít čisticí prostředky uloženy oddělené od ostatních lahví s nápoji.

„V rodinách s dětmi je pak ideální uzamykatelná skříňka či opatřená pojistkou,“ dodala Konečná.

Savo obsahuje roztok chlornanu sodného a používá se mimo jiné jako čisticí prostředek či bělicí činidlo. Při požití mohou koncentrované kyseliny poleptat úvodní části trávicího traktu, jako je ústní dutina, jícen a žaludek. Odborníci varují rovněž před nadýcháním, protože hrozí onemocnění plic a poruchy nervového systému.

Žena ze Zlína se otrávila hořkou cuketou, skončila na JIP

Domácí

Reklama

Související témata:
Čisticí prostředky

Výběr článků

Načítám