Hlavní obsah

Studenti před střelcem skákali z římsy dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V divoké situaci se po hodiny mačkali kantoři v krytu se svými svěřenci za zdí, jiní vylezli na parapet, aby přešli do bezpečnější části univerzity. To plyne z útržků svědectví šokovaných učitelů.

Foto: Facebook/Michael Skřivan

Lidé se schovávají na římse budovy filozofické fakulty

Článek

Server Daily mail zveřejnil záběry, jak několik studentů skáče z jedné z říms ve vyšším patře fakulty na protější stříšku z výšky asi čtyř metrů.

Leckterým kantorům pomohl výstražný e-mail, který dostali. Ten pedagogům přistál ve schránce kolem 15:15 s pokynem, aby se schovali a zabarikádovali. Někteří se podle toho za hluku výstřelů zařídili.

Podle informací Práva se zrovna kolem 15:00 mělo konat koledování pod záštitou Ústavu hudební vědy Univerzity Karlovy mezi druhým a třetím patrem budovy filozofické fakulty, pod vedením šéfa ústavu Davida Ebena.

Lidé přicházejí na pietní místo, uctívají oběti střelby

Krimi
Foto: Twitter/Novinky

Snímek zabarikádované učebny

Rány a výbuch se měly ozývat hlavně ze čtvrtého patra, kde sídlí bohemistika. Střely létaly chodbou i přímo na některé učitele.

Přeživší byli po tragédii zahlceni dotazy, a to i od zahraničních kolegů, kvůli obavě o zdraví lidí, kteří se nacházeli na fakultě. „Děsím se, jestli zjistím, že některý z mých studentů je mezi nimi,“ řekl Právu jeden z kantorů.

Na extrémní situace se prý připravit nedá. „Školení na to nemáme. Víme, jak šplhat bezpečně po knihovnách, ale na střelbu se připravit nelze,“ řekl Právu jiný z kantorů.

Masový vrah z univerzity se na poslední chvíli zastřelil sám

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám