Hlavní obsah

Student, který vyskočil z okna boskovického gymnázia, je po operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boskovice
Aktualizováno

Dlouhou a náročnou operaci, ovšem podle všeho se zdárným koncem, má za sebou sedmnáctiletý student boskovického gymnázia, který v úterý dopoledne přímo při vyučování vyskočil z okna v druhém patře školy. Jeho stav je nyní stabilizovaný, jak Novinkám potvrdila mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá.

Gymnázium v BoskovicíchVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

„V současné době se nachází na oddělení ARO,“ řekla Plachá s tím, že další informace nelze v současné době poskytovat. Podle zjištění Novinek by ale měl být chlapec mimo ohrožení života. Zda si ponese trvalé následky, ale zatím nelze s jistotou říct.

Policejní mluvčí Petr Vala upozornil, že vzhledem k chlapcovu věku nebude k případu poskytovat žádné bližší informace. „Lze říci jen to, že jsme řešili skok osoby z okna, na místě pracovali i kriminalisté,“ uvedl.

Celou situaci popsal krajský radní pro oblast školství Karel Jurka (ODS), podle jehož informací došlo k neštěstí na konci vyučovací hodiny. „Ještě za přítomnosti vyučujícího se měl ten žák zvednout, otevřít okno a vyskočit ven. Až se ta věc vyšetří, určitě budeme s vedením školy diskutovat o tom, zda se té události dalo předejít, nebo ne,“ uvedl Jurka.

Na konci hodiny se zvedl, otevřel okno a vyskočil. Žák boskovického gymnázia má těžká zranění

Krimi

Ředitelka boskovického gymnázia Alena Svanovská se k případu vyjádřila pouze prostřednictvím jihomoravského krajského úřadu, který je zřizovatelem školy.

„Vzhledem k věku žáka nebudeme zveřejňovat žádné další informace. Bezprostředně po události jsme spolupracovali se složkami záchranného systému a vyšetřovateli. Do školy byli povoláni krizoví psychologové policie a hasičů a z adaptačního pobytu nových žáků byla odvolána zpět na gymnázium školní psycholožka,“ uvedla ředitelka ve zprávě, kterou médiím rozeslalo tiskové oddělení kraje.

„Poskytli jsme psychologickou pomoc dotčeným žákům, pedagogům a také se setkali s rodiči. Děkuji také všem, kteří nabídli pomocnou ruku a vyjádřili podporu. Vážím si toho. Nyní jsou naše myšlenky s rodinou,“ dodala ředitelka v prohlášení.

Nyní není vhodné vynášet jakékoli soudy.
Karel Jurka, radní

Další informace nechtěl podávat ani Jurka. „Velmi nás zasáhla tragická událost, která se stala včera v Boskovicích. Ze srdce doufám, že se chlapci podaří se ze zranění uzdravit. Prosíme novináře, aby vytvořili prostor rodičům chlapce, spolužákům i učitelskému sboru vypořádat se s mimořádně traumatickým zážitkem,“ napsal.

„Nyní není vhodné vynášet jakékoli soudy, které jsou bez zjištění zejména ze strany policie nepodložené. V současné chvíli již nebudeme věc komentovat, a to s ohledem na rodinu a citlivý věk studenta,“ dodal.

Student vyskočil nebo vypadl z okna školy v Budějovicích

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám