Hlavní obsah

Strom musel padnout během hodiny. Najetí vlaku na kmen vyšetřují jako obecné ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Jako trestný čin obecného ohrožení vyšetřují policisté čtvrteční nehodu, při které najel osobní vlak na Mladoboleslavsku na kmen spadlého stromu. Pachateli hrozí až osm let za mřížemi. Policie má za to, že strom musel někdo pokácet během jedné hodiny mezi průjezdy vlaků.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak najel na kmen stromuVideo: Novinky

 
Článek

"Žádáme svědky, kteří ve čtvrtek ráno od sedmi do osmi hodin projížděli uvedeným úsekem ve vlaku (mezi Mladou Boleslaví a Bakovem nad Jizerou), ve vozidle či například na kole, aby sdělili na linku 158 informace, které by napomohly celou věc objasnit," řekla mluvčí policistů Lucie Nováková.

Policie hledá svědky kvůli tomu, že v 7:19 v tomto úseku železniční trati ještě projel bez problémů rychlík, vyšetřovatelé proto mají podezření, že případný pachatel spáchal čin v rozmezí maximálně jedné hodiny od průjezdu rychlíku a následného najetí dalšího vlaku do již spadlého stromu.

Foto: Novinky

Policie zjišťuje, jak se kus stromu na kolej dostal.

V havarovaném vlaku cestovalo devět cestujících, nikdo se nezranil. Na sociálních sítích se krátce po nehodě začalo spekulovat o příčině nehody, lidé mimo jiné zmiňovali možnost, že šlo o teroristický útok. Podle portálu Aktuálně.cz byly na místě nehody nalezeny vzkazy odkazující na islám. Nováková však Novinkám tuto informaci nepotvrdila jak ve čtvrtek, tak ani v pátek.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté u trati v Debři

Mezi stanicemi Bakov nad Jizerou a Mladá Boleslav hlavní nádraží po nehodě místo vlaků jezdily náhradní autobusy. Devítihodinové omezení se dotklo regionální i dálkové dopravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám