Hlavní obsah

Policie zjišťuje, zda někdo schválně nenařízl strom, do kterého narazil vlak u Mladé Boleslavi

– Mladá Boleslav • Aktualizováno

Na trati z Prahy do Turnova v úseku mezi stanicemi Mladá Boleslav-Debř a Bakovem nad Jizerou najel ve čtvrtek ráno osobní vlak do kmene stromu. Policie zjišťuje, zda se tam kus stromu dostal náhodou, nebo úmyslně. Objevily se také spekulace, že se na místě objevil vzkaz s nápisem Alláh je velký, policie to nepotvrdila. Podle webu Českých drah bude trať uzavřena až do 16.00.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak najel na kmen stromuVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se podle mluvčího hasičů Ladislava Holomčíka stala po osmé hodině v těžko přístupném terénu, hasiči se k místu museli dostat pěšky. „Událost jsme již předali drážním hasičům,” řekl Holomčík.

Mluvčí policie Lucie Nováková uvedla, že ve vlaku jelo 20 lidí, kterým se nic nestalo.

„Vlak najel na pevnou překážku, kterou byl kus zřejmě naříznutého kmene. Probíhá šetření celé nehody a prověřujeme také všechny skutečnosti k případu, které by ho pomohly objasnit. Stále není jasné, zda jde o běžnou nehodu, záměrnou provokaci anebo jiný úmysl či teroristický čin,“ řekla Novinkám Nováková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté u trati v Debři

„V tuto chvíli můžeme vyloučit, že by hrozilo nějaké nebezpečí, a dále žádáme všechny svědky, kteří cestovali v daném vlaku, aby se přihlásili policistům na lince 158,“ uvedla mluvčí Nováková.

Islámský vzkaz policie nepotvrdila

Server Aktuálně.cz informuje, že se na místě našel vzkaz, na němž bylo česky a latinkou uvedeno "Alláh je velký". Policie to však nepotvrdila. „Nemůžu potvrdit, že byly nalezeny jakékoliv vzkazy. Jsou tady podezřelé okolnosti, které policisté prověřují,” konstatovala Nováková.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté u trati v Debři

Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal doplnil, že vlak mířil Turnova do Mladé Boleslavi. „Naši vyšetřovatelé na místo nejeli, věc si převzala k vyšetřování policie,“ konstatoval.

Mezi stanicemi Bakov nad Jizerou a Mladá Boleslav hlavní nádraží je místo vlaků zavedena náhradní autobusová doprava. Omezení se dotkne jak regionální, tak i dálkové dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám