Hlavní obsah

Strkanice na plném eskalátoru a po ní rána pěstí. Policie hledá útočníka z metra, zveřejnila záběry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nervy na pochodu při spěchu v ranní špičce zřejmě stály za rozepří mezi dvěma muži na plných eskalátorech ve stanici metra Nádraží Veleslavín v Praze. Jeden muž pak udeřil na peronu druhého pěstí do obličeje tak silně, až napadený upadl na zem, útočník pak poodešel čekat na svůj spoj. Incident zachytila kamera, policie agresora hledá kvůli výtržnictví.

Napadení ve stanici metra Nádraží VeleslavínVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal již minulý týden v neděli, podezřelého se ale dosud nepodařilo dohledat, policie proto nyní prosí veřejnost o pomoc při pátrání.

„Neznámý muž zřejmě pospíchal za odjíždějící soupravou metra ve stanici metra Veleslavín a razil si cestu na přeplněných ranních eskalátorech. Během toho měl slovní rozepři s jedním z cestujících, která ho rozhořčila natolik, že ho zcela nepochopitelně napadl pěstí po obličeje,“ informoval ve středu o případu mluvčí policie Richard Hrdina.

Byla sice neděle, takže by se dal očekávat slabší provoz než ve všední dny, jak tomu bývá v jiných částech metropole, Nádraží Veleslavín ale patří i o víkendech ke značně vytíženým stanicím, mimo jiné kvůli tomu, že je přestupní stanicí na cestě autobusem k mezinárodnímu Letišti Václava Havla.

Foto: Policie ČR

Muže podezřelého z napadení v metru hledá policie

Šarvátku zachytila bezpečnostní kamera, jejíž záznam policie kvůli pátrání zveřejnila. Napadený muž po tvrdé ráně upadl na zem a útočník odešel na peron, kde čekal na další metro.

Útočník tím podle všeho považoval celou věc za uzavřenou, jenže opačného názoru jsou policisté, kteří případ prověřují jako výtržnictví, za které hrozí až dva roky za mřížemi.

„Pokud muže na kamerovém záznamu poznáváte nebo máte jakékoliv informace o jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158,“ vyzval Hrdina.

Foto: Policie ČR

Napadení ve stanici metra Nádraží Veleslavín

Mladíci přepadli v Praze ženu. Boj o kabelku vyhrála

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám