Hlavní obsah

Střelec u hranic pálí po kočkách, hledá ho policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden kocour vážně poraněný, druhý na místě mrtvý. To je bilance řádění zatím neznámého střelce, po kterém pátrají policisté v příhraniční oblasti Frýdlantského výběžku. V Novém Městě pod Smrkem, blízko hranic s Polskem, zaútočil neznámý na kocoury opakovaně ve druhé polovině týdne. Obě zvířata patří jedné majitelce. Policisté případ vyšetřují jako týrání zvířat.

Foto: Policie ČR

Postřelený tříletý kocour Šmudlík, který má v zadní noze tři vstřely. Dva kusy střeliva mu zůstaly v tkáni

Článek

Majitelka zvířat si původně myslela, že si její mladší tříletý kocour někde zlomil nohu, když se minulou středu v bolestech dobelhal domů. Odvezla ho proto k veterinářce. „Tam po rentgenu vyšlo najevo, že má v zadní noze tři vstřely,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

„Dva kusy střeliva mu zůstaly ve tkáni. Lékařka předpokládá, že se zapouzdří. V takovém případě by kocour nemusel podstupovat rizikovou operaci. Nyní je v péči majitelky, která mu podává léky včetně silných prostředků na tišení bolesti,“ uvedla mluvčí.

Rána přímo do srdce

O čtyři dny později přišla další rána. V neděli ráno ženu soused upozornil na to, že její druhý, starší kocour leží nedaleko její zahrady bez známek života s čerstvým vstřelem v oblasti srdce. „Potom, co získala jistotu, že jde opravdu znovu o jejího kocoura, zavolala na linku 158. Přivolaná hlídka pak provedla ohledání místa včetně fotodokumentace a zajistila tělo zvířete ke znaleckému zkoumání,“ upřesnila Ivana Baláková.

Policisté se už také obrátili na případné svědky a žádají, aby se obrátili na linku 158 nebo kteroukoliv služebnu, pokud něco o střelci z Nového Města pod Smrkem vědí.

Za týrání zvířat hrozí pachateli odnětí svobody od dvou do šesti let.

Vybijme všechny kočky, zvažovala britská vláda na začátku pandemie

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám