Hlavní obsah

Divočina v centru Prahy: Po střelbě na vyhazovače hledá policie bandu z videa, hrozí další násilí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hromadná bitka, při které padlo několik výstřelů, se v noci na pátek semlela u jednoho z klubů v centru Prahy. Útočník měl cílit na vyhazovače, jeden člověk měl skončit zraněný. Incident včetně střelce zachytila bezpečnostní kamera a policie pátrá po partě výtržníků. Podle kriminalistů hrozí další vyřizování účtů.

Hromadná bitka v ulici Masná v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Násilníci se do sebe pustili krátce před jednou hodinou po půlnoci před klubem v ulici Masná v Praze 1. Následovala hromadná rvačka, do které se zapojili i vyhazovači z ostrahy podniku.

„Celá situace vygradovala ve chvíli, kdy jeden z agresorů vytáhl krátkou střelnou zbraň, ze které nejméně šestkrát vystřelil proti vchodovým dveřím do klubu. Jeden výstřel zasáhl neznámého muže do nohy, ale ten však doposud nevyhledal lékařské ošetření. Ostatní střely skončily v okolních objektech,“ informoval v pátek odpoledne o incidentu mluvčí policie Richard Hrdina.

Podezřelí se z místa rozutekli neznámo kam a policie po nich pátrá. Případ řeší kriminalisté z 1. oddělení Prahy I, kteří mají na starost závažné násilí. Bezpečnostní kamery kvalitně zachytily celou skupinu podezřelých a policie nyní video zveřejnila s žádostí o pomoc při určení, o koho se jednalo.

Foto: Policie ČR

Kamera zachytila jednoho z podezřelých se střelnou zbraní

„Střelec měl na sobě černé tričko s bílým kruhovým motivem na levém prsu a bílou grafikou na zádech. Na pořízené fotografii z místa je zachycen i se samotnou střelnou zbraní,“ zmínil mluvčí s tím, že vyšetřovatelé mají pádné důvody k obavám, že by mohlo pokračovat vyřizování účtů.

Foto: Policie ČR

Skupina podezřelých z incidentu v ulici Masná v Praze

„Mohli by ohrozit i další nezúčastněné osoby. Kriminalisté žádají také případné svědky celé události, kteří mají relevantní informace k případu, aby se rovněž ozvali na tísňovou linku 158. V žádném případě se nesnažte muže se zbraní zadržet sami, mohl by být velmi nebezpečný,“ dodal Hrdina.

Foto: Policie ČR

Bezpečnostní kamera zachytila incident v ulici Masná v Praze

Co bylo příčinou hromadného konfliktu a další podrobnosti, policie nesdělila s ohledem na samotný počátek prověřování celého incidentu.

Foto: Policie ČR

Hromadná bitka v ulici Masná v Praze

Ženu srazil v Praze do kolejiště metra, brutální zákeřnost zachytila kamera

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám