Hlavní obsah

Ženu srazil v Praze do kolejiště metra, brutální zákeřnost zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mimořádně zákeřné a brutální chování 50letého muže zachytila bezpečnostní kamera ve stanici metra Smíchovské nádraží v Praze, kde zezadu strčil do ženy, až se zřítila do kolejiště. Muž ji bezvládnou a vážně zraněnou nechal ležet a v tichosti zmizel. Policie ho vypátrala až poté, kdy ženu v nemocnici probudili z umělého spánku.

Muž strčil ženu do kolejiště metraVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z předminulého pátku v pondělí informoval mluvčí policie Jan Rybanský. Muž tehdy kolem 22:00 strčil zezadu do ženy na nástupišti tak silně, až spadla do kolejiště, kde zůstala nehybně ležet. Naštěstí v tu chvíli neprojížděla souprava metra.

Ze záběrů z bezpečnostní kamery vyplývá, že se dvojice zřejmě znala. Pohyby muže na začátku dělají dojem, že chtěl ženě určit směr chůze, ta si to ale nenechala líbit a obešla ho, na což podle všeho reagoval s rozmyslem tím, že do ní u kraje nástupiště zákeřně zezadu strčil.

„Spadla přímo mezi kolejnice. Zatímco její bezvládné tělo nehybně leželo pod nástupištěm, muž v klidu opustil prostor zastávky a zmizel. Popis muže i s fotem dostaly hlídky na ulici, bohužel v tu dobu se podezřelého dopadnout nepodařilo,“ zmínil mluvčí.

Cizinec, který strčil muže před přijíždějící pražské metro, se omluvil

Krimi

Kriminalisté totožnost muže zjistili později ve spolupráci s rodinou poškozené a také s ní samotnou poté, kdy ji lékaři v nemocnici probudili z umělého spánku.

„Stalo se tak na základě předložených fotografií zajištěných z místa události. Policistům se následně podařilo zjistit, na které z pražských ubytoven útočník přebývá, a několik dní po napadení ho zadrželi,“ uvedl Rybanský s tím, že padesátníka obvinili z výtržnictví a pokusu o těžké ublížení na zdraví, za což mu hrozí až desetileté vězení.

Foto: Policie ČR

Muž strčil ženu do kolejiště metra

Vozíčkáře shodili z vozíku a nechali ležet na ulici. Sebrali mu úspory

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám