Hlavní obsah

Strážník zamkl služebnu a běžel zachraňovat seniora. Už mu však nepomohl ani on, ani záchranka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krnov

K záchraně života 68letého muže, který zkolaboval, vyrazil v neděli dopoledne strážník v Krnově. Jeho snaha, stejně jako resuscitace přivolanými záchranáři, však nakonec přišla vniveč, senior zemřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Sanitka (ilustrační foto)

Článek

Podle mluvčí krnovské radnice Dity Círové obsluhoval strážník služebnu městské policie, když za ním přiběhla žena, která bydlela naproti. „Žádala urgentní pomoc pro souseda se zástavou srdce,“ vysvětlila s tím, že dispečer neváhal, strážnici uzamkl a běžel muži na pomoc.

„Strážník zahájil u pacienta v bezvědomí nepřímou srdeční masáž,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že i když se dispečer městské policie zachoval správně, poskytnutím základní první pomoci se mu muže stabilizovat nepodařilo.

Když totiž dorazili záchranáři na místo, selhávaly pacientovi všechny základní životní funkce. „Ve snaze o obnovu krevního oběhu zahájili ihned rozšířenou resuscitaci. Záchranářům se během ní podařilo nakrátko obnovit činnost srdce, ale následně došlo opět ke zhroucení oběhu a po zhruba čtyřiceti minutách resuscitace musel lékař konstatovat smrt,“ informoval Humpl.

Opilec v Brně chtěl dát strážníkovi pěstí. Mistr bojových sportů ho poslal k zemi za tři sekundy

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám