Hlavní obsah

Opilec v Brně chtěl dát strážníkovi pěstí. Mistr bojových sportů ho poslal k zemi za tři sekundy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Zaútočit na strážníka není nikdy dobrý nápad. Mladý muž však v sobotu v noci u Brněnské přehrady udělal hned dvojnásobnou chybu. Hlídkám, které mírnily propukající hádku mezi dvěma skupinami návštěvníků ohňostrojného festivalu, se začal vměšovat do zákroku. Nakonec zaútočil na jednoho ze strážníků, který je souhrou okolností mistr bojových sportů.

Napadení strážníka v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

O incidentu ve středu informoval mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Muž si podle něj stoupal bezprostředně před strážníky a agresivně na ně pokřikoval.

„Hlídky městské policie si ve tmě svítily baterkami, což třiatřicetiletého Brňana rozhořčilo ještě víc. Vysvětlení strážníka, že svítilnu používá pro přehled o situaci a svou vlastní bezpečnost, na něj nemělo potřebný efekt. Účinkem se míjely i výzvy k odchodu. Muž naopak v jednom okamžiku zvolal: Ještě jednou sviť, couvl o tři kroky a s rozběhem se napřáhl pěstí proti strážníkovi,“ popsal Ghanem incident.

To však neměl dělat. Jednak byly útočníkovy šance uspět od začátku nízké už proto, že strážníci jsou ve vykrývání podobných výpadů velmi dobře trénovaní, navíc netušil, že se pustil do souboje s mužem v uniformě, který se profesionálně a vrcholově věnoval bojovým sportům a dodnes jsou jeho velkou zálibou.

Útok opilce proto skončil po třech sekundách na zemi a krátce nato mu strážníci nasadili pouta. Policie České republiky si od nich navíc celý případ hned převzala pro podezření z trestného činu napadení úřední osoby.

Foto: MP Brno

Napadení strážníka v Brně

Čtveřice Egypťanů chtěla v Řecku znásilnit 17letou dívku. Zachránil ji karatista

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám