Hlavní obsah

Stopy od kolečka vedou k sousedovi. Strážníci vyšetřují krádež zeminy v Brně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Kvalitní zemina je pro každého zahrádkáře poklad. Dokonce takový, že kvůli němu kdosi v brněnské čtvrti Nový Lískovec riskuje vyšetřování a možný trest za její zcizení. Neobvyklý případ krádeže budou projednávat úředníci, kterým podezření ze spáchání majetkového přestupku oznámili brněnští strážníci.

Foto: MP Brno

Údajně ukradená zemina

Článek

„V neděli před polednem přivolala do brněnského Nového Lískovce hlídku městské policie dvaasedmdesátiletá žena. Strážníkům řekla, že jí ze zahrady pravděpodobně její soused zahrádkář odcizil z hromady zeminy asi třicet koleček hlíny, kterou měla složenou na svém pozemku. Dodala, že ho u krádeže sice neviděla, ale jedním dechem doplnila, že stopy od kolečka jednoznačně vedou do sousední zahrady,“ uvedla mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Žena následně hlídce ochotně ukázala trasu vedoucí od hromady zeminy do vedlejší zahrádky. Strážníkům si také postěžovala, že uživatel sousedního pozemku prý odkládá na ten její různý stavební materiál.

V době přítomnosti hlídky se soused na místě nenacházel, proto bude vyzván k vysvětlení, odkud zemina pochází, později.

Muž zapadl do bahna při krádeži ve vypuštěném rybníku. Vytáhli ho hasiči na paddleboardu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám