Hlavní obsah

Muž zapadl do bahna při krádeži ve vypuštěném rybníku. Vytáhli ho hasiči na paddleboardu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horažďovice
Aktualizováno

K neobvyklému výjezdu směřovali hasiči ve čtvrtek večer. Zachraňovali opilého 37letého muže, který uvázl v bahně rybníka Novec u Nalžovských Hor na Klatovsku. Na místo letěl i vrtulník. Jak se později ukázalo, jednalo se o zloděje.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči vytáhli 37letého muže z bahna vypuštěného rybníku na paddleboardu

Článek

K události vyrážely hasičské jednotky před 18. hodinou. „Muž zapadl do bahna a nemohl se dostat pryč. Nacházel se přibližně sto padesát metrů od břehu,“ popsal velící důstojník hasičů Aleš Bucifal.

V první chvíli nebylo jisté, zda se jeho kolegům podaří muže vysvobodit, nebo bude potřeba, aby zasáhl přivolaný vrtulník. „Kluci z Horažďovic se k němu nakonec dostali na paddleboardu, vytáhli ho ven a opláchli vodou. Pak ho předali do péče záchranářů, zřejmě byl podchlazený,“ sdělil Bucifal.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Úlovek 37letého muže

Klatovští rybáři zrovna ve čtvrtek Novec, který má 31 hektarů, vylovili. Muž se k rybníku vydal zřejmě až za tmy, aby ho nikdo při činu neviděl. „Zjistili jsme, že odcizil ryby v hodnotě tři sta korun. Navíc byl pod vlivem alkoholu,“ přiblížila policejní mluvčí Barbora Šmaterová s tím, že dechová zkouška u něj prokázala 0,7 promile alkoholu.

„Věc evidujeme jako přestupek proti majetku,“ doplnila.

Policie navrhla obžalovat muže, kterého viní z napadení Ukrajinek v Plasích

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám