Hlavní obsah

Strážníci na Teplicku honili nočními ulicemi opilého řidiče bagru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi neobvyklý zásah mají za sebou strážníci městské policie v Krupce na Teplicku. V nočních hodinách pronásledovali v ulicích města velký kolový nakladač, jehož opilý řidič očividně bloudil a se strojem několikrát vjel do protisměru. Přitom poničil dopravní značku.

Strážníci v Krupce honili řidiče bagru.Video: MP Krupka

 
Článek

Strážníci zjistili, že něco není v pořádku krátce po půlnoci na záznamu městského kamerového systému.

„V ulici Mariánské náměstí spatřili velký kolový nakladač, který vjel do protisměru a pokračoval směrem do ulice Koněvova. Na místo jsme proto ihned vyslali hlídku,“ uvedl ředitel krupské městské policie Krupka Jiří Petrák.

Následovala podle něj scéna jako z akčního filmu. Několik hlídek se v ulicích města snažilo nakladač zastavit. Když řidič zjistil, že je pronásledován policisty, rozmyslel si původní cestu směřující z města, otočil se na křižovatce a pokračoval v jízdě zpět do Krupky.

Nic jsem nepil, drmolil řidič dodávky v Plzni. Nadýchal přes 4 promile

Krimi

„V půl jedné v noci mu ale další hlídka v ulici 1. máje zatarasila cestu a řidiči nezbývalo než zastavit,“ dodal Petrák.

Řidič byl poté vyzván, aby vypnul motor a vystoupil z bagru. „Ven se mu ale moc nechtělo a při vystupování z kabiny málem upadl. Když k němu strážníci přistoupili blíže, cítili z jeho dechu alkohol,“ popsal Petrák.

Foto: MP krupka

Noční zásah strážníků proti bagru v Krupce

Strážníci prý z obavy o jeho bezpečnost a také z důvodu možného útěku použili proti muži donucovací prostředky a pouta.

Na nakladači chyběla registrační značka a muž měl navíc zablokovaný řidičský průkaz.

Policisté mu pak orientační dechovou zkouškou naměřili 2,08 promile alkoholu v dechu. Případ si proto převzali s podezřením na spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Výběr článků

Načítám