Hlavní obsah

Strážníci jsou gestapo, jejich šéf Hitler. Muže z Jindřichova Hradce obvinili z pomluvy

Jindřichův Hradec

Značně svérázně se rozhodl vyřídit si účty se strážníky muž z Jindřichova Hradce. Podle kriminalistů si mimo jiné pověsil na dům poutač s nápisem srovnávajícím městskou policii například s nacistickým gestapem a sovětskou KGB. Policie muže obvinila z pomluvy, v případě soudu mu hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Policie obvinila muže z pomluvy šéfa městské policie v Jindřichově Hradci

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Hana Bílková Millerová.

Podezřelý podle kriminalistů napnul v horní části svého domu u frekventované silnice v Jindřichově Hradci plachtu, na kterou napsal ve třech řádcích „MÜLLER=PUTIN=HITLER”, „MP=KGB=GESTAPO” a „VÁGNEROVA ARMÁDA”.

Jméno Müller, které spojil rovnítkem s nynějším prezidentem Ruska Vladimirem Putinem a nacistickým diktátorem Adolfem Hitlerem, měla být narážka na vrchního strážníka Luboše Müllera, jehož příjmení se navíc shoduje se jménem šéfa nacistické tajné policie Heinrichem Müllerem.

Ostravská komunistka pomlouvala Ukrajinky, že kradou

Domácí

Městskou policii pak přirovnal ještě k tajné službě z dob Sovětského svazu. Poslední termín označuje současnou ruskou paramilitární skupinu, která je podle mezinárodních organizací odpovědná za válečné zločiny na řadě míst ve světě.

Obviněný podle mluvčí také umístil na Facebook fotku se zmiňovaným nacistickým pohlavárem Müllerem, přičemž vedle dal snímek jindřichohradeckého vrchního strážníka s textem, že se jedná o zakladatele gestapa.

„V jednom příspěvku měl městskou policii nazývat 'městapo'. Podezřelý muž měl jednat s úmyslem poškodit vrchního strážníka v zaměstnání a poškodit jeho vážnost u spoluobčanů,” zmínila Bílková Millerová s tím, že kriminalisté muže ve středu obvinili z pomluvy, za což mu v případě soudu hrozí až dva roky vězení.

Soud Zemanovi: Odškodné by bez „svině“ bylo vyšší

Krimi

Obviněný se do strážníků obouval tímto způsobem podle policistů kvůli tomu, že opakovaně nesouhlasil s pokutami. O jaké prohřešky se konkrétně jednalo, policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám