Hlavní obsah

Stodola plná sena lehla popelem, škoda přes 2 milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Celou noc hlídali hasiči spáleniště, které za sebou zanechal oheň v Dlouhé Loučce na Olomoucku. Plameny během několika hodin zcela strávily stodolu plnou uskladněného sena i střechu přilehlého rodinného domu. Škoda přesáhla dva milióny korun.

Foto: Jiří Horák videovize.info

Radnice v Náchodě si svého patrona, svatého Vavřince, asi neváží. Pouť zasvěcenou jeho jménu vystrnadila na louku za město a úplně ji tak zničila.

Článek

"Požár byl nahlášen v půl čtvrté odpoledne. Na místo vyrazilo 11 profesionálních i dobrovolných jednotek hasičů z okolí," uvedla ve čtvrtek mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hasciková.

Po příjezdu zjistili, že hoří stodola o rozloze 300 metrů čtverečních. Plameny mezitím přeskočily i na sousední střechu. Přestože hasiči neustále dováželi vodu z blízkého hydrantu a nádrže z místního zemědělského družstva, hořící objekty se jim nepodařilo zachránit.

Majitelka se zhroutila

"Při požáru byly tři osoby zraněny. Jeden z hasičů se nadýchal kouře a vrtulník ho dopravil do šternberské nemocnice, další si vymkl palec na ruce a majitelka stodoly se psychicky zhroutila," vyjmenovala mluvčí. Hmotná škoda se vyšplhala na více než dva milióny korun. Příčinu vzniku požáru hasiči vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám