Hlavní obsah

Stíhaná šéfka pozemkového fondu rezignovala na funkci

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

Ředitelka Pozemkového fondu v Klatovech Alena Havlová , která loni na podzim při černé jízdě a v opilosti nabourala služební auto, rezignovala na svoji funkci a zároveň se rozešla i se svým zaměstnavatelem.

Foto: Jana Matějíková

tvůrce komiksů P. Hujdus prezentuje vytvořené komiksy zástupcům města, ale také zástupcům policie

Článek

"Požádala o rozvázání pracovního poměru dohodou a bylo jí vyhověno,"potvrdila v úterý Právu mluvčí Pozemkového fondu Světla Prokešová. Dvaačtyřicetiletá Havlová stála v čele klatovského pracoviště Pozemkového fondu od března 1994. Ve zprávě o pověsti , kterou si vyžádala policie, hodnotí Havlovou její nadřízení jako zaměstnankyni, pod jejíž vedením dosahovalo klatovské pracoviště v porovnání s ostatními nadprůměrných pracovních výsledků.

Havlová havarovala se služební Felícií začátkem září. U Mochtína na Klatovsku nevybrala zatáčku a narazila do protijedoucího nákladního vozu. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Škodu znalci vyčíslili u Felície na 70 tisíc a u náklaďáku na 137 tisíc korun. Při vyšetřování nehody se ukázalo, že řidička seděla za volantem pod vlivem alkoholu. Při zpětném propočtu znalci konstatovali, že v době nehody měla v krvi od 1.89 do 2.01 promile, což odpovídá stavu střední opilosti.

Havlová, které hrozí až rok vězení, zákaz řízení motorových vozidel nebo pokuta, ten večer poseděla s přáteli v hospodě po honu na kachny Autem se pak vracela domů Policisté úřednici obvinili z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a vyšetřovací spis v úterý předali státnímu zástupci s návrhem na podání obžaloby. " Do týdne bude jasné, zda podáme obžalobu nebo rozhodneme jiným způsobem ," uvedla klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová. Podle Prokešové způsobenou škodu na služebním vozidle už Havlová uhradila Za zneužití služebního vozidla k soukromé cestě vedení fondu potrestalo Havlovou odnětím čtrnáctého platu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám