Hlavní obsah

Štěně ani kotě ze Švédska nedorazily, podvodník jen shrábl peníze

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dva takřka totožné případy podvodu na internetu řeší brněnští policisté. Kupující při nich poslali tisíce korun prodejci nabízejícímu v jednom případě kotě a v druhém štěně. Peníze zatím neznámý podvodník shrábl, mazlíčka se ale zákazníci nedočkali.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Reflexní prvky mají větší svítivost

Článek

První obětí je mladá dívka z Brněnska, která zatoužila po koťátku britské krátkosrsté kočky. Při hledání narazila na inzerát, který ji zaujal a s prodejcem začala čile korespondovat. Ten jí oznámil, že je sice ve Švédsku, ale koťátko že není problém poslat letecky s mezipřistáním v Polsku.

Muž se vydával za agenta CIA, od žen vylákal 1,5 milionu korun

Krimi

„Okamžitou platbou tak putovalo více než deset tisíc korun. Další téměř tři tisíce, které chtěl prodejce za krmení, potřebnou péči a ochranu zvířete, už podvedená žena nezaplatila a případ oznámila policistům,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Ve stejný den se na policisty obrátil i pětačtyřicetiletý muž, který se ze Švédska nedočkal v inzerátu nabízeného štěněte severského plemene.

„Vedle ceny za zvíře prodejce požadoval také úhradu speciálního elektronického topného přepravního boxu či životního pojištění psa. Kupující poslal okamžitou platbou více než patnáct tisíc korun. Na další hodně neobvyklé požadavky už naštěstí nereagoval,“ dodal Malášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám