Hlavní obsah

Státní zastupitelství obžalovalo muže, který chtěl vtrhnout s noži do Sněmovny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Státní zastupitelství podalo obžalobu na muže, který před rokem vnikl se zbraněmi do Sněmovny. Muž byl ozbrojený dvěma noži a teleskopickým obuškem a zaútočil na policistku, která střežila vchod do budovy.

Muž, který se snažil dostat do SněmovnyVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Ve věci byla podána k Obvodnímu soudu pro Prahu 1 obžaloba na jednoho muže pro přečin vyhrožování s cílem působit na orgán veřejné moci ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu se zločinem násilí proti úřední osobě,“ řekl Novinkám mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Kdy bude nařízeno soudní jednání, zatím není jasné.

Protestuji proti tomuto systému. Útočník s noži chtěl vniknout do Sněmovny

Krimi

Podle žalobce vnikl 32letý muž do Sněmovny se dvěma noži a teleskopickým obuškem s cílem přemoci policisty a vniknout na zasedání Sněmovny. Chtěl tak vyjádřit svůj odpor k práci zasedajících zákonodárců.

„Protestuji proti tomuhle systému,“ řekl, když ho policisté po zadržení odváděli do auta. Podle tehdejších informací měl muž na ženu u rentgenu vytáhnout nůž, který měl v batohu.

Do prostoru Sněmovny by se však zřejmě nedostal, protože by musel projít bezpečnostní kontrolou, kdy policisté odhalí díky detekčním rámům a přístrojům případné nebezpečné předměty. Prohlídkou musí projít každý návštěvník i host Sněmovny.

Reklama

Výběr článků

Načítám