Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval expremiéra Nečase

Praha
Aktualizováno

Státní zástupce obžaloval bývalého premiéra Petra Nečase za křivou výpověď, kterou celkem dvakrát učinil v rámci hlavního líčení v kauze Nagyová týkající se zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy nyní už bývalé manželky. Uvedl to server Aktuálně.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nečas

Článek

"Trestní věc obviněného RNDr. Petra Nečase napadla ke zdejšímu soudu dnešního dne," sdělila serveru místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 1 Dana Šindelářová.

Policie obvinila expremiéra Nečase z křivé výpovědi

Krimi

Nečas u Obvodního soudu pro Prahu 1 opakovaně vypovídal ve prospěch své manželky Jany (dříve Nagyové), která byla hlavní obžalovanou v této kauze. Podle policie ale i dřívějších vyjádření nadřízeného pražského městského soudu lhal. Nečasovi hrozí šest měsíců až tři roky vězení.

Podle rozsudku nechala v roce 2012 tehdejší šéfka kabinetu premiéra Nečase Nagyová nezákonně sledovat jeho manželku Radku, aby urychlila coby jeho milenka rozvod. Nechala prý rovněž sledovat dva zaměstnance Úřadu vlády.

Nečas u soudů, kde vystupoval v kauze jako svědek, tvrdil, že sledování své tehdejší manželky nařídil sám. Objevily se prý totiž obavy o bezpečnost jeho rodiny. Tuto interpretaci ale soud odmítl a Nečasovu výpověď označil jako účelovou.

Pět let od razie na úřadu vlády: z mafie kolem zakázek jsou tři soudy s Nečasovou

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám