Hlavní obsah

Starosta Novotný dostal podmínku za nebezpečné pronásledování podnikatele Víta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný dostal od Obvodního soudu pro Prahu 5 podmíněný trest za nebezpečné pronásledování podnikatele Marka Víta. Novotný se proti rozsudku odvolal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný

Článek

O případu ve čtvrtek informoval server idnes.cz s tím, že podle soudkyně Novotný „prostřednictvím elektronických prostředků opakovaně nepřímo působil na poškozeného tím, že zveřejňoval informace o jeho soukromém životě a sdílel fotografie, které poškozeného zobrazovaly na různých místech, které doplňoval posměšnými komentáři.“

Takového chování se měl podle soudu dopouštět tři roky. Jeho příznivci měli podnikatele sledovat a fotografovat. Následně fotky poslali Novotnému, který je zveřejnil.

Novotný Víta dlouhodobě označuje za podvodníka, podal na něj několik trestních oznámení. Pražské policii například i poslal dopis, v němž oznámil, že chce Víta zavraždit. Ve skutečnosti to ale neměl v úmyslu, jen chtěl, aby se události kolem Víta řešily.

Policie odložila vyšetřování podezřelé zásilky u starosty Novotného

Krimi

Soudkyně Jana Humeni navíc upozornila, že Novotný by měl změnit svou rétoriku. Peněžité tresty, které v minulosti dostal, totiž neměly žádný účinek.

Stejně jako trest veřejně prospěšných prací. Proto dostal půlroční trest s dvouletou podmínkou. Rozsudek však není pravomocný, Novotný se odvolal na místě, podnikatel to zvažuje.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Marek Vít s bývalou manželkou Mirkou Čejkovou

Reklama

Výběr článků

Načítám