Hlavní obsah

Srnec se zaklínil v plotě. Pomohl až hever

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

K srnci zaklíněnému v plotě před několika dny spěchala hlídka brněnských strážníků na Stránskou skálu. Zvíře se snažilo plotem proskočit, ale zaseklo se mezi svislými příčkami. Jeho osud nebyl lhostejný jednomu z kolemjdoucích, který proto zburcoval pomoc.

Srna uvázlá v plotěVideo: MP Brno

 
Článek

„Silnou konstrukci plotu nebylo možné roztáhnout rukama, ale strážníci si přímo na místě poradili. Ze služebního vozidla vytáhli hever a s jeho využitím oddalovali příčky tak dlouho, až srnce vysvobodili,“ popsal záchrannou akci mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Protože jeden ze zasahujících strážníků je nimrodem, odborně zhodnotil, že zvíře nepotřebuje další pomoc a dokáže se o sebe v přírodě bez obtíží postarat.

„Situace, kdy srnky takto uváznou v plotu, bohužel nejsou úplně výjimečné. Jejich instinkty jim totiž napovídají, že kam se vejdou hlavou, tam obvykle proskočí celým tělem. V případě překážek, které zvěři vytváří člověk, to však bohužel nemusí vždy platit,“ dodal Ghanem.

Do odhozeného provazu se zamotal srnec. Pejskař zorganizoval pomoc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám