Hlavní obsah

Spor matky s dcerou o majetek skončil trýznivou smrtí seniorky. Vrah jí vrtal do těla a polil ji kyselinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Nebývale trýznivým způsobem zemřela poslední listopadový den roku 2022 v rodinném domě v Libišanech na Pardubicku sedmdesátiletá žena. Tu měla zavraždit vlastní dcera Nelly B. s partnerem Davidem K. O jejich vině se začalo ve středu jednat na pardubické pobočce Krajského soudu v Hradci Králové. Jak vyplývá z obžaloby, šlo o spor o majetek. Oba obžalovaní by mohli být za vraždu odsouzeni i k výjimečnému trestu či doživotí.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Partneři obžalovaní z vraždy seniorky u soudu v Pardubicích

Článek

Seniorka se se svou dcerou, 43letou vystudovanou právničkou, posledních šest let prakticky nestýkala. Viděly se jen u soudu o nemovitost, navíc dcera na matku podala také žalobu s návrhem na zbavení svéprávnosti.

K navázání kontaktu došlo údajně až na popud partnera. Sblížit je mělo i těhotenství obžalované, matce ale později zatajila, že skončilo samovolným potratem.

V Libišanech se sešli, aby se domluvili na ukončení soudních sporů, prodeji domu a finančním vyrovnání po tomto prodeji.

Vražda seniorky na Pardubicku, soud poslal do vazby muže a ženu

Krimi

„Jednání s poškozenou se ale nevyvíjelo podle jejich přání. Žena jim totiž nedůvěřovala. Mezi dcerou a matkou proto došlo k potyčce, do níž se vložil i obžalovaný, který poškozené hlavou tloukl o podlahu. Velkou vázou pak ženě tloukl do hlavy,“ zaznělo mimo jiné v obžalobě.

Následně se oba pachatelé snažili zahladit stopy. Muž vyvrtal seniorce elektrickou vrtačkou a vrtáky o průměru šest a osm milimetrů pět otvorů do jejího pravého ucha a do krku, což neměla šanci přežít.

Pak ji polil hlavu kyselinou chlorovodíkovou a byt se snažili upravit tak, aby nebylo patrné, co se tu stalo.

Jak obžalovaná přiznala, pomáhala s úklidem. Přenášela i tělo oběti z místa úmrtí na gauč. Když jel partner koupit čisticí prostředky, nechala si přivézt banány, on si dovezl makový závin.

Ještě než obžalovaný zavolal policii, že v domě našel mrtvou ženu, vyjmuli z její peněženky sedm tisíc korun, vzali si klíče od automobilu a značkovou kabelku Guess.

Nepřiznala se

Třiačtyřicetiletá obžalovaná se k vraždě nedoznala, naopak tvrdila, že iniciátorem byl její téměř o tři roky starší partner.

„Jsem vinna, že jsem toužila po rodině a zvolila si nevhodného člověka. Podlehla jsem jeho manipulacím, stala jsem se na něm psychicky závislá,“ uvedla během výpovědi u soudu.

„Nezastírám. Naše vztahy s matkou nebyly dobré. To ale neznamená, že jsem si přála její smrt,“ dodala obžalovaná. S partnerem se seznámila v červnu 2021, poslední půlrok žili ve společné domácnosti v Praze. Po prvním útoku na matku prý byla zděšená.

Foto: Ludmila Žlábková, Novinky

Partneři obžalovaní z vraždy matky ženy u soudu v Pardubicích

„Utekla jsem na druhý konec místnosti a koukala, jak mlátí mámě hlavou o zem. Byla jsem paralyzovaná, ale když vzal vázu a tloukl ji do hlavy, chtěla jsem jí pomoci. Váza ale byla těžká. Vypadla mi a já spadla na matku,“ uvedla obžalovaná.

„Pořezala jsem se. Tak jsem se šla umýt do koupelny, a když jsem tam byla, slyšela jsem zvuk vrtačky. Když jsem se vrátila, řekl, že prý vrtal do mámy,“ dodala žena s tím, že prý byla jako bez emocí a několik dní jen automaticky vykonávala, co po ní partner chtěl.

„Nemyslím si, že bych mu na to cokoliv řekla,“ odpověděla obžalovaná na dotaz soudkyně, co dělala poté, co obžalovaný vrtal do její matky.

„Pak jsem tam spíš jenom stála a byla zděšená a zároveň jsem se to snažila pobrat,“ dodala s tím, že pak na pokyn muže uklízela stopy krve. Hlavní líčení bude i ve čtvrtek pokračovat výslechem druhého obžalovaného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám