Hlavní obsah

Spláchnout drogy do záchodu nestačili, plzeňská policie udeřila

Právo, ib

Plzeňští kriminalisté rozbili koncem května gang, který z Ústeckého kraje do Plzně podle vyšetřování dopravoval tvrdé drogy. Při předávce velkého množství pervitinu zadrželi celkem deset osob - šest v Plzni a čtyři v Dobřanech. Jeden z mužů se pokusil drogy hodit do záchodu, to se mu však díky rychlému zákroku policistů nepodařilo.

BEZ KOMENTÁŘE: Prohlídka bytu drogových dealerůVideo: Policie ČR

 
Článek

Drogová spojka mezi severem Čech a Plzeňským krajem fungovala minimálně od loňského listopadu. Dva zadržení muži byli dealeři z Ústeckého kraje.

„Jednou nebo dvakrát týdně do Plzně dováželi po čtyřiceti až padesáti gramech pervitin a heroin,“ uvedla plzeňská policejní mluvčí Iveta Kořínková. „Hlavní organizátoři skupiny úkolovali další členy k jednotlivým činnostem, jako je nákup a prodej omamných a psychotropních látek,“ dodala.

Foto: Policie ČR

Plzeňská policie rozprášila drogový gang. Na snímku jedna ze zabavených injekčních stříkaček

Během čtyř domovních prohlídek kriminalisté zajistili téměř 48 gramů metamfetaminu a také sedm gramů látky, která měla obsahovat heroin, kofein a paracetamol. „Přibližná cena za jeden gram metamfetaminu se u dealera pohybovala okolo 1300 korun,“ podotkla Kořínková.

Foto: Policie ČR

Zabavené drogy

Tři zadržení již byli v minulosti odsouzeni za drogovou trestnou činnost. Členům gangu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám