Hlavní obsah

Soud zrušil rozsudek nad ženou, která měla nutit nezletilou dceru k prostituci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský soud v Hradci Králové se bude muset znovu zabývat případem matky, která podle obžaloby opakovaně přesvědčila svou nezletilou dceru k pohlavnímu styku za peníze. Rozhodl o tom ve čtvrtek odvolací pražský vrchní soud, který ženě zrušil 5,5letý trest vězení. Případ vrátil k novému projednání.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžaloba devětatřicetiletou ženu viní z toho, že tehdy čtrnáctiletou dívku v letech 2011 a 2012 kvůli zisku přesvědčila k několika pohlavním stykům postupně se třemi muži. Za sex prý dívka převzala vždy 300 korun a předala je obžalované. U jednoho z mužů pak prý peníze dívka převzít odmítla.

Hradecký soud letos v únoru matku potrestal za obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte. Žena z Trutnovska, která je ve vazbě, však od počátku odmítá, že by pro dívku sjednávala nějaké sexuální služby. "S tím, že jsem vinná, nesouhlasím," zopakovala dnes.

Odvolací soud odsuzující verdikt zrušil, protože odhalil některé vady, které prý nelze napravit před druhostupňovým soudem. Nelíbilo se mu například to, že nebyla poškozená dívka vyslechnuta v hlavním líčení, ale byla pouze přečtena její výpověď z přípravného řízení.

Podle vrchního soudu hradecký soud pochybil i v tom, že přímo nevymezil dobu u jednoho ze skutků. "Soud nemůže rozhodovat na základě pravděpodobnosti, musí rozhodovat na základě bezpečně zjištěného skutkového stavu věci," prohlásil předseda trestního senátu Jindřich Fastner.

Pozastavil se také nad tím, zda vůbec může být jeden ze skutků kvalifikován jako trestný čin obchodování s lidmi, když údajně jeden z mužů měl být přítel nezletilé dívky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám