Hlavní obsah

Bývalá prostitutka si za kupčení s dcerou odsedí pět a půl roku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Devětatřicetiletou Moniku P. z Trutnovska poslal v pátek hradecký krajský soud na pět a půl roku do vězení s ostrahou za to, že svou nezletilou dceru prodávala mužům za peníze. Žena, která se sama dříve živila prostitucí, byla obviněna z obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovanou Moniku P. přivedla v pátek k soudu eskorta z vazby

Článek

Podle obžalované Moniky P. si prý její dcera vše vymyslela a sama nechápe, proč to tvrdí. Rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně si ponechala lhůtu na rozmyšlenou a obžalovaná si podá odvolání do viny i trestu.

„Nikdy jsem pro ni žádné sexuální služby nesjednávala, ani jsem ji nenutila, aby měla s kýmkoliv pohlavní styk,“ uvedla u soudu obžalovaná žena. Před senátem pouze doznala, že měla s dcerou opakovaně problémy. Ta údajně kradla, často lhala a ve škole prý dokonce obvinila jednoho chlapce z pohlavního zneužívání.

Podle obžaloby Monika P. v období od října 2011 do května 2012 přesvědčovala svou dceru, které je nyní čtrnáct roků, nejméně k pěti pohlavním stykům s jedním mužem, který u nich v té době bydlel.

Sex za 300 korun

„Nezletilá poškozená ho osahávala, to samé činil i on jí na prsou, hýždích a na přirození. Z vlastního rozhodnutí a v rozporu s žádostí obžalované od jmenovaného nepřevzala částky 300 Kč, které měla obžalovaná v úmyslu užít výhradně pro vlastní potřebu,“ stojí v obžalobě.

Obžaloba vinila ženu také z toho, že v loňském roce přesvědčila dceru nejméně ke čtyřem pohlavním stykům s dalším mužem, za kterým měla sama docházet. Za to od něj převzala vždy 300 korun a peníze předala obžalované matce. Ve stejném roce ji Monika P. znovu přesvědčila nejméně k dvěma souložím s dalším mužem, za každý z nich převzala 300 korun a předala je matce.

Monika P. si u soudu trvala stále na svém, že dceru k ničemu nenutila a pohnutky její dcery k tomuto tvrzení si nedokáže vysvětlit. Soud však ženě neuvěřil a poslal jí na pět a půl roku za mříže. Obžalované ženě přitom hrozilo až dvanáct roků vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám