Hlavní obsah

Zastřelili ji přes dveře. Soud začal projednávat vraždu čerpadlářky v Nelahozevsi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Soud začal projednávat případ zavražděné pumpařky v Nelahozevsi na Mělnicku. Obžaloba viní 33letého Davida Šindlera a 27letého Ivana Hollitzera, že loni na začátku prosince přepadli pumpu a starší z nich 58letou ženu usmrtil střelbou přes dveře, když se před nimi schovávala. Z benzínky podle spisu sebrali pokladnu s 10 tisíci korunami a cigarety za tři tisíce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dvaatřicetiletý David Šindler přichází k soudu, který rozhoduje o vazbě (17. ledna 2019).

Článek

Šindler čelí před trestním senátem Krajského soudu v Praze obžalobě z vraždy a nedovoleného ozbrojování, u soudu mu hrozí až výjimečný trest, mladšímu obviněnému hrozí až deset let za loupež.

Hlavní líčení začalo ve čtvrtek přečtením obžaloby a výslechem obžalovaných a některých svědků. Šindler již dříve při soudních jednáních, když byl vzat i se spoluobžalovaným do vazby, obvinění odmítl a tvrdil, že na místě vůbec nebyl.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení čerpací stanice na MělnickuVideo: Policie ČR

„V dalších dnech by hlavní líčení mělo pokračovat výpověďmi svědků a znalců,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí soudu Hana Černá.

Vražda se stala v noci na 3. prosince 2018, ženu podle vyšetřovatelů Šindler usmrtil střelbou přes zavřené dveře, ačkoliv se prodavačka nebránila a chtěla se spíš schovat, když utekla do zadní místnosti benzínky. Obžalovaný držel podle spisu zbraň nelegálně.

Připadám si jako Kajínek, řekl údajný střelecVideo: aktu.cz

Maskované útočníky zachytila bezpečnostní kamera, kriminalisté po nich pátrali. Podezřelé zadrželi v polovině ledna 2019. Hollitzera našli v Kralupech nad Vltavou, Šindlera zatkla zásahová jednotka ve Vojkovicích v okrese Mělník. Soud pak oba poslal do vazby.

Policejní spis k případu má zhruba tisíc stran a bylo vypracováno přes 20 odborných zkoumání, mimo jiné z oborů daktyloskopie, biologie, genetika, mechanoskopie, balistika nebo chemie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám