Hlavní obsah

Cimický byl opět v nemocnici, spadl ze schodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hlavní líčení v případu obžalovaného psychiatra Jana Cimického (75), které mělo začít v úterý 7. listopadu, se konat nebude. Předseda soudního senátu Petr Novák totiž onemocněl a jednání tudíž bylo odročeno, a to až na 4. ledna příštího roku. Právu to v pondělí řekla místopředsedkyně Obvodního soudu pro Prahu 8 Jana Humeni. Podle webu Extra.cz Cimický navíc musel dvakrát po sobě do nemocnice.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Cimický

Článek

„Předseda senátu je v pracovní neschopnosti, tudíž bude odročeno na 4. ledna, přičemž zrušeny jsou všechny původně naplánované listopadové termíny včetně toho úterního,“ uvedla Humeni.

O odročení požádal už minulý týden i sám Cimický, tehdy web Extra.cz sdělil, že se zotavuje po říjnové hospitalizaci po intoxikaci léky na spaní.

„Vzhledem k tomu, jak jsem vyčerpaný a jak výrazně jsem po tom nemocničním pobytu zhubl (o 20 kilogramů), tak můj organismus je v této fázi velice křehký. Soudu se nevyhýbám, ale tak výrazný stres by pro mě mohl být i život ohrožující,“ tvrdil serveru Cimický.

Měl upadnout doma na schodech, museli mu volat rychlou.
zdroj Extra.cz z okolí Cimického

Web navíc přišel s informací, že Cimický musel v pondělí znovu do sanitky, aby se o něj postarali lékaři poté, když se zranil.

„Měl upadnout doma na schodech, museli mu volat rychlou,“ citoval web svůj zdroj z okolí obžalovaného psychiatra s tím, že Cimického měli propustit nedlouho po vyšetření.

Nemocnice událost nepotvrdila s odkazem na soukromí pacientů chráněné zákonem a Cimického advokát Miroslav Kučerka informaci o pádu klienta neměl.

„O tom, že by můj klient byl v nemocnici, zatím nic nevím,“ řekl webu a dodal, že v pátek znovu žádal o odročení hlavního líčení kvůli zdravotnímu stavu Cimického, na což prý ještě v pondělí dopoledne neměl odpověď.

Cimický chce kvůli své hospitalizaci odročení soudu

Krimi

Podle informací Práva soudce Novák žádostem z předešlých týdnů nemínil vyhovět, nakonec však nyní sám onemocněl a hlavní líčení tedy začne až za dva měsíce.

Cimického státní zástupkyně viní ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání se sexuálním podtextem, které se měly odehrát v období od roku 1979 až do roku 2019. Hrozí mu za to až pětiletý trest vězení.

O obtěžování ze strany Cimického poprvé veřejně promluvily předloni v říjnu nejméně čtyři jeho bývalé pacientky včetně zpěvačky a herečky Jany Fabiánové.

Loni počátkem dubna jej policie obvinila a letos v srpnu na něj státní zástupkyně podala obžalobu. Cimický již v minulosti veškerá obvinění odmítl.

Promlčeno. Obžaloba Cimického bez tří znásilnění

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám