Hlavní obsah

Cimický chce kvůli své hospitalizaci odročení soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psychiatr Jan Cimický kvůli své hospitalizaci podal žádost o odročení soudu v kauze, v níž čelí obžalobě ze znásilnění a vydírání. Uvedla to v úterý Česká televize (ČT). Případ má začít projednávat 7. listopadu Obvodní soud pro Prahu 8. Podle serveru Blesk.cz skončil Cimický 21. října ve vážném stavu v nemocnici.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Cimický

Článek

Cimický byl obžalován ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. Pětasedmdesátiletý lékař a spisovatel v minulosti prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu.

„Soudu jsme poslali žádost o odročení nařízeného jednání. Je tedy v současné době na soudu, jak se k našemu návrhu postaví a zda vyhoví,“ řekl ČT Cimického advokát Miroslav Kučerka. „Důvodem je hospitalizace klienta,“ doplnil. Kučerka uvedl, že nebylo požádáno o odročení na konkrétní termín.

Server Blesk.cz sdělil 21. října, že Cimický je v nemocnici po předávkování léky. „Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemůžeme,“ řekli podle serveru pracovníci na evidenci pacientů střešovické nemocnice. Následně Blesk.cz napsal 27. října, že Cimický je už při vědomí.

Psychiatra obvinilo před dvěma lety několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování, či přímo napadení. Kriminalisté původně navrhli loni v říjnu Cimického obžalovat z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství pak ale kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo, aby se policisté vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla lékaře obžalovat letos v červnu a státní zástupce podal v srpnu na lékaře obžalobu.

Obžalovaného psychiatra Cimického přivezli v bezvědomí na ARO

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám