Hlavní obsah

Obviněný žhář z Bohumína jde do vazby, k soudu přišel v neprůstřelné vestě

Právo, Novinky, hon, coe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Karvinský soud v úterý po poledni rozhodl o vzetí 54letého muže obviněného ze založení požáru v bohumínském paneláku do vazby. Při požáru zahynulo 11 lidí včetně tří dětí.

Státní zástupce Michal Król o motivech žháře Video: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Vazbu pro muže, který k soudu dorazil v neprůstřelné vestě a ochranné přilbě, žádal dozorující státní zástupce Michal Król. Ten při odchodu z jednací síně řekl, že soud se zcela ztotožnil s jeho návrhem. Důvodem pro vzetí do vazby jsou obavy, že by se muž mohl vyhýbat trestnímu stíhání, ale i to, že policistům řekl, že uvažoval o sebevraždě.

Chtěl jsem spáchat sebevraždu v autě, řekl podezřelý žhář z Bohumína

Krimi
Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Policisté přivádějí k jednání u Okresního soudu v Karviné muže (uprostřed), kterého policie obvinila z vraždy a obecného ohrožení v souvislosti s požárem panelového domu v Bohumíně.

Muž byl obviněn, že úmyslně způsobil požár bytu v panelovém domě tím, že na dveře nalil hořlavinu a zapálil ji.

Ty hajzle! Tys to zapálil, křičeli zachránění z balkonu na muže

Krimi

Požár domu z vrtulníku.Video: ZZS MSK

Podle policie muž tímto způsobem řešil rodinné spory. Jejich konkrétnější příčiny Król nenaznačil. „Ty spory ale byly dlouhodobé,“ řekl.

Při požáru zemřela i manželka žháře

Se synem, který je jednou z obětí požáru, měl podle něj žhář osobní neshody různého charakteru. Manželce, která rovněž při požáru zahynula, zase muž zazlíval, že se rozhodla od něj odejít a žít spolu se synem a jeho partnerkou a dítětem v bytě, kde k tragédii došlo.

Podle pondělních informací Mladé fronty Dnes manželka žháře požár přežila, podle Króla však zahynula.

Chtěl jsem jim jen pohrozit, řekl muž obviněný z vraždy kvůli požáru v Bohumíně

Krimi

Dům, ve kterém k požáru došlo, je nyní obyvatelný jen částečně, někteří obyvatelé se tam odmítli vrátit. Dům je nyní odpojený od plynu a nefunguje tam ani elektřina.

Lidé už mohou posílat peníze pro oběti bohumínského neštěstí

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám